Vandaag is woensdag 21 februari  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 10 februari    Evangelie van 2024-02-10
(Carnaval)
begintijd09:00 uur
eindtijd12:30 uur
 titelLOGIA studiedag - In goede en kwade dagen
beschrijving

De studievoormiddag ‘In goede en kwade dagen’, georganiseerd door Logia vzw i.s.m. KU Leuven, vindt plaats op zaterdag 10 februari 2024 in Leuven.

Het aantal alleenwonenden neemt toe in ons land. Toch zijn er veel tekenen aan de wand dat mensen op zoek zijn naar een duurzame en op liefde geënte relatie. De vele datingsapps en tv-programma’s zoals ‘Blind Getrouwd’, ‘Boer zoekt vrouw’ enz. liegen er niet om. Het echte leven is natuurlijk niet zoals in een romantische komedie: ‘And they lived happily ever after…’ waarbij de film eindigt als twee geliefden elkaar gevonden hebben. Dan begint het meestal pas.

Professor en relatietherapeut Alfons Vansteenwegen schreef het al in de jaren ’70: ‘Liefde is een werkwoord’. Waar krijgen we vandaag nog iets te leren over relatiebekwaamheid of over het leven als koppel? Waar leren jonge mensen om te gaan met moeilijkheden binnen een relatie als ze het van thuis uit misschien niet hebben meegekregen? Wat kan de keuze voor het huwelijk betekenen voor een relatie? 

In 2016 schreef paus Franciscus ‘Amoris Laetitia’, een exhortatie over het huwelijks- en gezinsleven, waarin hij een realistisch beeld schetst van relaties vandaag en waar hij nieuwe impulsen geeft aan het huwelijks- en gezinsleven. Dit document is zo vernieuwend en actueel dat we het graag als uitgangspunt nemen, aangevuld met persoonlijke inspirerende getuigenissen van koppels voor wie ‘Amoris Laetitia’ betekenis heeft.

Programma:

  • 09.00 uur: Start met koffie en onthaal
  • 09.30 uur: Inleiding door Heleen Frigne van Logia, jonge mama en gehuwd: Wat leeft er op vlak van liefde en relaties in de maatschappij en media vandaag?
  • 09.45 uur: Relatietherapeut en seksuoloog Alfons Vansteenwegen: De werkelijkheid en de uitdaging van relaties: Hoe ga je om met goede en kwade dagen? Wat kan je doen om een betere partner te zijn?
  • 10.30 uur: Jan van Ballegooijen & Clara Swinnen, begeleiders van koppels in de kathedraal van Antwerpen: Begeleiding van verloofden op de weg van de voorbereiding op het huwelijk
  • 11.30 uur: 45-jaar gehuwd koppel Erik Hendriks & Hennie Janssen: Liefde in het huwelijk
  • 12.30 uur: Broodjeslunch.

Praktisch:

info

heleen.frigne@logia.be
www.logia.be

locatiePromotiezaal, Universiteitshallen, Naamsestraat 22
plaatsLeuven (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl