Vandaag is woensdag 21 februari  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Nieuw Sion

Nieuw Sion

Website E-mail

Stichting Nieuw sion
Vulikerweg 6
7431 PJ  Diepenveen

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 9 december 2023    Evangelie van 2023-12-09
begintijd10:15 uur
eindtijd14:00 uur
 titelStiltewandeling
beschrijving

Wandelend zoeken naar stilte, onderweg naar Sion. Wandelend door de prachtige bossen van Averlo laten we ons inspireren door de omgeving, een contemplatieve tekst of een intrigerende vraag.

Je kunt kiezen tussen een lange versie vanuit Deventer (in totaal ongeveer 14 km) en een kortere versie vanaf een boerderij buiten Diepenveen (in totaal ongeveer 7 km).

Data en tijd: Elke 2e zaterdag van de maand.
De lange wandeling start om 10.15 uur vanuit Deventer bij Wijk- en Kindcentrum Kei13 (Wezenland 582, op de kruising Wezenland en de Karel de Grotelaan).
We wandelen door het Zandweteringpark en de bossen van buurtschap Tjoene, en we sluiten ons aan bij de korte wandeling, naar klooster Nieuw Sion.
De korte wandeling start om 11.00 uur bij boerderij Erve Kleinveldhuis aan de Veldhuizerdijk 1 te Diepenveen.
We wandelen over de Kranenkamp, het Landgoed van de Stilte, naar klooster Nieuw Sion.

Om 12.00 uur doen we mee met het getijdengebed in de kloosterkerk van Nieuw Sion.
Aansluitend lunchen we samen.

De weg terug staat in het teken van ontmoeting. We beginnen zonder te spreken en het is misschien een uitdaging om die ontmoeting verder ook stil te bewandelen. Zo ontdekken we stilte vanuit meerdere invalshoeken.

Wandel je met ons mee? Je aanmelden mag, maar hoeft niet. Zorg dat je op tijd aanwezig bent bij Kei13 als je de lange afstand wilt lopen, of Erve Kleinveldhuis voor de kortere versie. (Zie hieronder voor de adressen en routebeschrijving.)
Neem je eigen boterham mee; wij zorgen voor koffie en thee.

Kosten
We vragen een vrijwillige bijdrage voor de onkosten.

info

activiteiten@nieuwsion.nl
www.nieuwsion.nl/events/stiltewandeling-231209

organisatieNieuw Sion
locatieKlooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6
plaatsDiepenveen (Overijssel)
postcode74
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl