Vandaag is woensdag 21 februari  

categorie categorie Muziek
muziek
Nieuw Sion

Nieuw Sion

Website E-mail

Stichting Nieuw sion
Vulikerweg 6
7431 PJ  Diepenveen

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 17 december 2023    Evangelie van 2023-12-17
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
begintijd19:00 uur
 titelFestival of nine Lessons and Carols II
beschrijving

Het Festival of Nine Lessons and Carols is een kerstviering die traditioneel op Kerstavond plaatsvindt. Het Festival bestaat uit een combinatie van lessons (lezingen) en carols (liederen, voor koor- en samenzang) die samen het kerstverhaal vertellen.

Deze vorm van viering werd voor het eerst bedacht en uitgevoerd in 1880 door Edward Benson en is misschien wel de meest populaire kerstviering aan het worden in onze Nederlandse kerken.

Zondag 17 december wordt in Klooster Nieuw Sion opnieuw het Festival of Nine Lessons and Carols gevierd, in twee vieringen: om 16.00 uur en 19.00 uur. Een kerstervaring om niet te missen! Het New Sion Choir staat onder leiding van dirigent Jan van Dijk, de begeleiding wordt verzorgd door organist Henk Linker. Werken van onder anderen MacMillan, Rütti, Tavener en Lloyd-Webber staan op het programma. De muziek en samenzang zijn afwisselend van stijl, de lezingen zijn in het Nederlands.

Vooraf reserveren + Kloostermaaltijd

  • Let op: gezien de verwachte grote belangstelling die de bezoekerscapaciteit van de kerk kan overtreffen wordt vooraf aanmelden via deze website aangeraden. Door aan te melden (zie het formulier, onderaan deze pagina) bent u verzekerd van een plaats.
  • Toegang tot de vieringen is vrij; na afloop wordt via een deurcollecte een bijdrage gevraagd in de dekking van de kosten. U kunt ook vooraf via het reserveringsformulier een vrijwillige donatie doen.
  • Het is mogelijk na afloop van de viering van 16.00 uur te genieten van een Kloostermaaltijd in onze koffieschenkerij, tussen 17.00 en 17.50 uur. Reserveren kan direct via het reserveringsformulier. Om 18.00 uur vindt het avondgebed plaats in de kloosterkerk, welkom om daar tevens aan deel te nemen.

info

activiteiten@nieuwsion.nl
www.nieuwsion.nl/events/festival-of-nine-lessons-and-carols-16-00-uur

organisatieNieuw Sion
locatieKlooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6
plaatsDiepenveen (Overijssel)
postcode74
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl