Vandaag is zaterdag 18 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 27 april t/m zaterdag 4 mei    Evangelie van 2024-04-27
(Koningsdag)
 titelBedevaart naar Lourdes en Montbrun
beschrijving

In samenwerking met Theo van Osch pr., voorheen pastoor in Uden, sinds enkele jaren kluizenaar in het Zuidfranse Montbrun des Corbrieres, is de Parochie Willibrordus te Oss van plan een Lourdesreis te organiseren van zaterdag 27 t/m zaterdag 4 mei 2024.

“Honeymoon” naar Lourdes en Montbrun-des-Corbières

U kunt o.l.v. kluizenaar Theo van Osch een bezinningsreis meemaken naar de plek van zijn eerste roeping in Lourdes, met een excursie naar ‘zijn’ kapel Notre Dame de Colombier in Montbrun-des-Corbières, de plek van zijn tweede roeping.

Het samengestelde woord ‘honey-moon’ (‘honing-maan’, wat nu de betekenis heeft van ‘huwelijksreis’) stamt vermoedelijk uit de middeleeuwen. In die tijd was het gebruikelijk voor pasgetrouwde stellen om honingdrank te drinken gedurende een maancyclus (30 dagen) na hun bruiloft. Men geloofde dat deze traditie het koppel geluk en vruchtbaarheid zou brengen. Honing speelt in de legende van Notre Dame de Colombier een bepaalde rol en de heilige Bernardus, die maar liefst 86 preken (!) over het Hooglied heeft geschreven, wordt de Doctor Melli2luus genoemd (Honingvloeiende Leraar). Het is om al het hierboven beschreven dat Van Osch deze reis graag als een soort ‘honeymoon’ betitelt.

Highlights
Zoals in een doorsnee-bedevaart zijn er de bekende highlights van Lourdes (Mis aan de grot, processies), maar het is vooral een bezinningsreis met de nodige stille overweging aan de hand van een heel aantal elementen uit de legende en het Hooglied, zoals: lijden, verdriet, rouw, verwonding, berouw, vergeving, genezing, verlangen, vervulling, vreugde. Herkenbare gegevens in ieder mensenleven en zeker ook dat van Bernadette in Lourdes. Het is niet noodzakelijk, maar wel bevorderlijk als u daarbij het eerste deel van de trilogie ‘Viens’ zou kunnen lezen, die onlangs is verschenen.

Het gaat tijdens deze pelgrimerende bezinningsreis om uw unieke persoonlijke relatie met God en uw naaste, bedoeld als een hernieuwing, versterking en verfrissing van deze relaties door de genade van het doopsel. Dan kunt u dingen in uzelf ontdekken die u nooit had vermoed en dit vruchtbaar laten worden voor uw relatie tot God en uw naaste. Theo van Osch ontvangt u graag op het station in Lourdes om u de dagen daar en op de wat langere dagexcursie naar Montbrun te begeleiden.

Aanmelden
Indien u wilt deelnemen aan deze bezinningsreis, dan kunt u via email contact leggen met Truus van der Loop.

info

truusvanderloop@gmail.com
www.parochiewillibrordus.nl

locatieLourdes en Montbrun-des-Corbières
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl