Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Retraite
retraite
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 5 t/m zondag 7 april    Evangelie van 2024-04-05
 titelRetraite - aanhangers van de Weg
beschrijving

De eerste christenen noemden zich ‘aanhangers van de Weg’. De symboliek van de weg en de voet kom je in veel religies tegen. Pelgrimeren en wandelen staan dit weekend centraal.

Etymologisch gezien is wandelen een zich wenden en keren in het landschap. Het is een slingerend pad gaan, onthaast. Als reisadvies gaf Jezus mee: ‘Neem niets mee voor onderweg.’ Het doet denken aan cynische filosofen en boeddhistische monniken, maar ook aan moderne ultralopers. De weg is een metafoor geworden voor de levensloop van elke mens. Aan de hand van verhalen en gedichten zullen we deze thematiek verkennen. Veel religieuze teksten willen nog steeds gelezen worden vanuit een wandelend perspectief. Ze gaan dan anders klinken, want van de oervader van de abrahamitische godsdiensten wordt gezegd: ‘Mijn vader was een zwervende Arameeër.’ En Jezus noemde zich kortheidshalve ‘de Weg’.

Begeleiding: Peter Vermaat
Datum: vrijdag 5 t/m zondag 7 april 2024
Plaats: Klooster Thuine, Duitsland
Tijd: Aankomst: 20.00 uur - vertrek: 16.00 uur
Opgave vóór 4 maart 2024 bij het Bisdom Groningen-Leeuwarden

info

(050) 40 65 888
l.winter@bisdomgl.nl
www.bisdomgl.nl/evenementen/diocesane-retraite-de-weg

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieFranciscanessenklooster, Klosterstrasse 14
plaatsThuine (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl