Vandaag is maandag 15 april  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden
(SPV)

Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden

Website E-mail

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert enkele keren per jaar een groepswandeling naar pelgrimsoorden en andere bijzondere plaatsen in en om Zuid-Limburg.

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 9 juni    Evangelie van 2024-06-09
(Vaderdag (B))
begintijd10:15 uur
eindtijd16:00 uur
 titelWandeltocht Mariakapel Benzenrade
beschrijving

We starten om 10.15 uur bij de Martinuskerk in Welten (Heerlen). Van daruit gaan we naar Benzenrade en sluiten aan bij de processie. Na de heilige mis en lunchpauze vertrekken we om 13.30 uur via Imstenraderbos - Aambos naar de Leenhofkapel (Landgraaf). Via Meezenbroek en langs de Geleenbeek terug naar Welten. Aankomst plm. 16.00 uur.

Geschiedenis
Vanaf 1921 was Welten een zelfstandige parochie en zou men ook met de sacramentsprocessie langs Benzenrade komen. Door de pastoor werd een groot kruisbeeld voorgesteld, maar uit eindelijk besloot men om een kapel te bouwen. In het voorjaar van 1924 begon men met de bouw van de kapel op de plaats van de Kikkerpoel. In de kapel werden brokken kalksteen gebruikt die afkomstig waren van de kalkbranderij Klinkers (later Kurvers) uit Droogdal de Dael. Op 15 augustus 1925 werd op Maria Hemelvaart de kapel door de pastoor ingewijd. In 2019 kreeg de kapel nieuwe glas-in-loodramen die op 25 augustus 2019 werden ingezegend met een heilige mis ter plaatse.

info

www.spvlimburg.nl/-Agenda-

organisatieStichting Pelgrimswegen & Voetpaden
locatieSt. Martinuskerk Welten
plaatsHeerlen (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl