Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerwoensdag 13 maart    Evangelie van 2024-03-13
begintijd08:00 uur
 titelWandel voor een Ander
beschrijving

Elke woensdagmorgen van Aswoensdag tot Pasen maakt pater Henk Erinkveld van Klooster Wittem een bezinningswandeling van 12 tot 14 km in de omgeving van Wittem. Iedereen die mee wil wandelen is welkom.

De eerste wandeling is op Aswoensdag, 14 februari. Wie wil kan er een sponsortocht van maken voor de Vastenactie, dit jaar voor kleine boeren in Zimbabwe. Koop in dat geval bij de kloosterreceptie een sponsorkaart voor € 10 (bedrag gaat geheel naar de Vastenactie) waarop u na elke wandeling een pelgrimsstempel kunt laten zetten. Maar ook zonder sponsorkaart kunt u meewandelen. Elke week gaat de tocht naar een ‘heilig plekje’ (kapelletje, kerk of wegkruis) en langs een andere route weer terug. Steeds staat ter bezinning één van de ‘werken van barmhartigheid’ centraal (de hongerigen voeden, de naakten kleden, de zieken bezoeken, etc.).

De tocht begint om 8.00 uur met het morgengebed in de Clemenskapel van Wittem (maar op Aswoensdag een eucharistieviering met askruisje). Daarna wordt samen ontbeten (zelf een boterham meenemen - koffie/thee is beschikbaar) en gaan de pelgrims samen op weg. Rond 12.30 uur bent u terug in Wittem.

In Wittem liggen foldertjes met het complete programma van week tot week, maar dat is ook te lezen op de website van het klooster:

Data

  • Aswoensdag 14 februari 2024
  • Woensdag 21 februari 2024
  • Woensdag 28 februari 2024
  • Woensdag 6 maart 2024
  • Woensdag 13 maart 2024
  • Woensdag 20 maart 2024
  • Woensdag 27 maart 2024

info

www.kloosterwittem.nl/WandelvooreenAnder

locatieKlooster Wittem, Wittemer Allee 32
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl