Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 24 februari    Evangelie van 2024-02-24
begintijd15:30 uur
eindtijd19:30 uur
 titelKloostercollege - Mensen zonder stem
beschrijving

Op zaterdag 24 februari 2024 wordt in de Dominicuskerk Het Steiger te Rotterdam een ‘Kloostercollege’ gehouden door Dorry de Beijer OP. Zij gaat in op de betekenis van Pire’s levenswerk en verbindt dat met haar eigen betrokkenheid bij vluchtelingen.

Dominique Pire (1910-1969) werd bezield door het verlangen om ‘een stem te zijn voor mensen zonder stem’. Zijn leven stond volledig in het teken van het streven naar begrip tussen alle volkeren in de wereld en het oplossen van armoede. Na de Tweede Wereldoorlog, waarin hij actief was in het verzet, zette hij zich met hart en ziel in voor de vele vluchtelingen in Europa. Hij zag de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens als een gemeenschappelijke taal voor gelovigen en niet-gelovigen. In 1965 werd hij onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede. Daarna richtte hij de internationale Vredesuniversiteit op, om mensen te scholen in conflictpreventie.

Wat leert Pire ons over onze tijd, die door oorlog gedomineerd wordt? Hoe komen we zelf tot begrip voor elkaar? En gaan we om met vluchtelingen en armoede? Dorry de Beijer OP gaat in op de betekenis van Pire’s levenswerk en verbindt dat met haar eigen betrokkenheid bij vluchtelingen. Kom samen luisteren, praten, bidden en eten!

info

Karin Bornhijm OP
(06) 41 14 59 08
info@kloostertuinrotterdam.nl
www.kloostertuinrotterdam.nl/kloostercollege-mensen-zonder-stem

locatieDominicuskerk Het Steiger, 1e Nieuwstraathof 2
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl