Vandaag is vrijdag 19 juli  

categorie categorie gebed
gebed
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 13 juli    Evangelie van 2024-07-13
begintijd09:30 uur
 titelStille dag - Jaar van gebed
beschrijving

Dit jaar is een Jaar van gebed als voorbereiding op het heilig jaar 2025. Een eerste initiatief dat in het kader daarvan wordt genomen, zijn enkele stille dagen in verschillende Limburgse kloosters.

Veel mensen verlangen naar stilte. Prikkelarm, heet het soms. Eens geen volle trein, geen druk en razend verkeer, geen smartphones overal die voortdurend met pingen en trillen al je aandacht vragen voor een tweet, app, mail of pop up. Een mens heeft momenten van stilte nodig om zichzelf terug te vinden. Die stilte vraagt soms zelfs je dagelijkse zorg of je dierbaren eens even achter te laten, voor een dag. Mag dat? Ja, als je daarna met frisse energie en nog meer overtuiging je taak terug op weet te pakken.

Die stilte hebben we ook nodig om God bewust opnieuw op het spoor te komen. Hij is overal en draagt ons leven. Maar zoals we tegenwoordig graag van ‘quality time’ onder elkaar spreken, zo mogen we ook denken aan een stille dag, een dag voor God. Tijdens de Stille Dagen trekken de deelnemers zich voor één dag terug in een kloosterlijke omgeving om met de geloofsgemeenschap die dag te beleven.

Als voorbereiding op het Heilig Jaar 2025 nodigt het bisdom iedereen uit om kennis te maken met dit fenomeen ‘stille dag’. Veel van de kloostergemeenschappen en bezinningshuizen in Limburg zetten hun deuren graag voor u open. De dag begint met een eucharistieviering om 9.30 uur. Daarmee gaat de stilte in die tot het einde van de dag zal duren. In de ochtend en de middag is er een inleiding op stilte en gebed. Aan het eind van de middag wordt de dag besloten met het avondgebed. Voor de lunch (eveneens in stilte) dient u zelf te zorgen. Koffie en thee worden aangereikt.

Hieronder de data en de kloosters. In principe verzorgt de betreffende kloostergemeenschap de gehele dag. Aanmelding en betaling (€ 25,-) geschiedt via het bisdom. Voor een aantal huizen geldt dat het aantal deelnemers beperkt is. Dan geldt de volgorde van aanmelding. Men kan aan één of meerdere of alle dagen deelnemen.

Programma

Aanmelden
Heeft u belangstelling om aan een of meer van deze stille dagen deel te nemen? Aanmelden verloopt niet via de betreffende kloosters, maar via de Dienst Liturgie & Kerkmuziek van het bisdom. Stuur een e- mail naar:  dlkm@bisdom-roermond.nl

info

dlkm@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl/Stille-dagen-in-Jaar-van-gebed1

organisatieBisdom Roermond
locatiePriorij Nazareth Oude Munt, Van Wegelickhovenstraat 1
plaatsTegelen (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl