Vandaag is dinsdag 21 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 17 t/m dinsdag 21 mei    Evangelie van 2024-05-17
 titelPinksterbedevaart Parijs - Chartres
beschrijving

Op zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 mei wordt voor de 42ste keer de Pinksterbedevaart gelopen - een onvergetelijke ervaring. Dit is een driedaagse voetbedevaart van in totaal 100 km (de eerste twee dagen 40 km per dag en de derde dag 20 km) van Parijs naar Chartres. Deze eeuwenoude bedevaartroute volgt de voetsporen van de heilige Lodewijk, de heilige Franciscus van Sales, de heilige Vincentius à Paulo en de heilige Benedictus Labre.

Aan deze bedevaart nemen ieder jaar duizenden enthousiaste pelgrims van over de hele wereld deel. De bedevaart van 2023 was een topjaar, waarin de inschrijvingen moesten worden stopgezet, omdat de maximale capaciteit van 17.000 pelgrims was bereikt. De deelnemers lopen mee in groepen van 20-60 personen.

De bedevaart is ontstaan als antwoord op de vraag van paus Johannes Paulus II in Bourget (1980): ”Wat hebt gij met uw doopbeloften gedaan?” Het is een mariale en missionaire bedevaart, die gelopen wordt voor de bekering van de zielen. Een bedevaart van evangelisatie en een onwrikbare gehechtheid aan de Heilige Stoel. Een bedevaart geworteld in de traditie, geworteld in de oude vorm van de Romeinse Ritus: de Tridentijnse ofwel Traditionele Latijnse H. Mis. De H. Missen tijdens de bedevaart zijn dan ook volgens deze ritus.

De bedevaart wordt georganiseerd door de Franse organisatie Notre Dame de Chrétienté. De bedevaart is sober en de voorzieningen zijn eenvoudig. De overnachtingen zijn in grote groepstenten en de sanitaire voorzieningen bestaan uit koud stromend water en chemische toiletten. De bagage wordt onderweg in vrachtwagens vervoerd en zowel onderweg als op het kampement zijn er EHBO posten. Een goede fysieke gezondheid is belangrijk om de 100 kilometer in drie dagen mee te kunnen lopen.

Ook dit jaar zal weer een Nederlandse afdeling meelopen onder de patronage van de Heilige Martelaren van Gorcum. Wij nodigen jou hierbij uit met ons deel te nemen aan de Pinksterbedevaart onder de Nederlandse vlag.

Wie zijn wij?
Wij zijn een groep enthousiastelingen die de bedevaart eerder hebben gelopen en die de tocht uit eigen ervaring van harte kunnen aanbevelen. Sinds 2017 organiseren wij mee aan de Nederlandse deelname aan deze bedevaart.

Wat bieden wij?

  • De reis per touringcar naar Frankrijk en terug:
    • de heenreis op vrijdag 17 mei overdag vanuit twee of drie centrale opstaplocaties in Nederland;
    • de terugreis in de nacht van maandag op dinsdag 21 mei.
  • Een overnachting in een budgethotel nabij Parijs van vrijdag 17 mei op zaterdag 18 mei (op basis van gedeelde kamers);
  • Inschrijving voor de bedevaart bij de Franse organisatie.

De kosten inclusief de inschrijving als pelgrim bedragen € 225 voor volwassenen en € 200 voor kinderen/jongeren (jonger dan 18 jaar). Om de kosten laag te houden, slapen drie of vier bedevaartgangers op een kamer.

Hoe geef ik mij op?
Aanmelding voor de bedevaart kan per e-mail:  bedevaartchartres@gmail.com

Aanmelding is mogelijk tot zondag 3 maart 2024. Tegelijk met je inschrijving verzoeken wij je het verschuldigde bedrag over te boeken op NL22 ABNA 0603 0592 52 t.n.v. Stichting Ecclesia Dei Delft onder vermelding ”Bedevaart Parijs-Chartres 2024”. De inschrijving plus de overboeking tezamen gelden als bevestiging van deelname.

Let op: Wij vertrekken op vrijdag 17 mei rond de middag en zullen op dinsdag 21 mei vroeg in de ochtend weer in Nederland terugkeren. Je zult naast het Pinksterweekend zelf ook de vrijdag en eventueel de dinsdag vrij moeten zijn.

Wij zullen in aanloop naar de bedevaart alle deelnemers van voldoende praktische informatie voorzien (uitrusting, bagage, voedsel, bivak, etc.). Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust ( bedevaartchartres@gmail.com  ).

Wij hopen van harte dat je samen met ons zult deelnemen aan deze 42ste Parijs-Chartres Bedevaart. Tot Pinksteren 2024!

info

bedevaartchartres@gmail.com
www.ecclesiadei.nl/chartres

locatieVan Parijs naar Chartres
plaatsParijs (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl