Vandaag is maandag 15 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 6 maart    Evangelie van 2024-03-06
begintijd20:00 uur
 titelFilmavond - The Letter
beschrijving

Gaat alles wat de klimaatverandering betreft u ook zo ter harte? Dan is de film ‘The Letter’ een sterke aanrader: het is het indrukwekkende, persoonlijke verhaal van vijf mensen die laten zien wat klimaatverandering doet met hun thuis.

Het klimaat verandert, ecosystemen worden vernietigd en we zijn het contact kwijt met de aarde en elkaar. Ofwel, we zorgen slecht voor ons gemeenschappelijk huishouden. Paus Franciscus roept ons op om de verbinding weer aan te gaan. De verbinding met de aarde en elkaar.

Door te luisteren naar degenen die niet vertegenwoordigd zijn in het politieke debat:

  • de stem van de jongeren die last gaan hebben van de veranderingen
  • de stem van de inheemse volken die hun leefgebied beschermen met hun leven
  • de stem van de dieren en ecosystemen die op het punt staan uit te sterven
  • de stem van de mensen in armoede, die het zwaar hebben omdat ze zich nauwelijks kunnen aanpassen aan de veranderingen.

Deze groepen hebben een verhaal te vertellen. Door naar hen te luisteren en met hen samen te werken, ontstaat hoop. Hierover maakte Laudato Si Movement een film, die inmiddels al door 7 miljoen mensen is bekeken.

We nodigen jou van harte uit om deze film samen met ons te bekijken en erover in gesprek te gaan, in Zevenbergen of Oudenbosch. Kom jij ook?

Gratis toegang (een vrije bijdrage is welkom). Aanmelden per e-mail.

info

depelgrim@bernardusparochie.nl
www.bernardusparochie.nl

locatieH. Bartholomeuskerk, Markt 19
plaatsZevenbergen (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl