Vandaag is zondag 19 mei
1e Pinksterdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 22 april    Evangelie van 2024-04-22
begintijd15:30 uur
 titelStudiedag - De toekomst start ... thuis
beschrijving

Een betere toekomst, dat wil iedereen, maar waar begin je? Een stabiele samenleving waarin iedere mens kan floreren, begint bij het investeren in gezonde en stabiele gezinnen. Kardinaal W. Eijk is op 22 april een van de sprekers tijdens de studiemiddag ‘De toekomst start … thuis’ waar wordt ingezoomd op gezinsbeleid en de rol van het gezin voor de samenleving.

De samenleving is in zekere zin de spiegel van het gezin. De kenmerken die het gezin sterk maken, zoals trouw, dienstbaarheid en zelfwaarde, dreigen steeds verder uit de maatschappij te verdwijnen. Afname van de geestelijke gezondheid van met name jongeren, toenemende eenzaamheid onder ouderen en een problematische demografische ontwikkeling, zijn slechts een paar gevolgen die zich steeds dringender aandienen. Kardinaal Eijk staat op de studiemiddag stil bij deze onderwerpen.

Het initiatief voor de studiemiddag is genomen door GezinsPlatform.NL in samenwerking met FAFCE en opGROEIsymposium. “Het gezin verdient meer aandacht en ondersteuning binnen maatschappij en Kerk”, aldus Yvonne Koopman, voorzitter van GezinsPlatform.NL. De studiemiddag wil verantwoordelijken voor gezinsbeleid, organisaties en allen die zich voor gezinnen inzetten ervan bewust maken dat zij een stem hebben - en motiveren die te gebruiken - in de ontwikkeling van een visie op de toekomst waarin de waarde en de rol van het gezin wordt erkend en gewaardeerd.

Naast kardinaal Eijk geven ook Hélène Selderhuis (beleidsadviseur Europarlement SGP) en Vincenzo Bassi (voorzitter FAFCE) een lezing. Mw. Selderhuis spreekt over de invloed van Europa op gezinsbeleid, ook in Nederland. Voorzitter V. Bassi bezoekt Nederland voor het eerst namens FAFCE, de federatie van katholieke gezinsorganisaties in Europa, en gaat o.a. in op de rol van het gezin in de samenleving en het belang van een vertegenwoordiging van het gezin richting de overheid.

Vanaf 15:00 staan de deuren van conferentiecentrum Mariënkroon aan de Abdijlaan 8 in Nieuwkuijk open. Er is ruime parkeergelegenheid. De studiemiddag start om 15:30 uur en zal tot ca 20:00 uur duren. Naast de lezingen is er, onder andere tijdens een uitgebreid buffet, ruim gelegenheid voor ontmoeting en uitwisseling zodat de deelnemers elkaar kunnen leren kennen, van gedachten kunnen wisselen en elkaar kunnen bemoedigen.

De studiemiddag vindt plaats in aanloop naar de Week van het Gezin (11 t/m 17 mei) die GezinsPlatform.NL dit jaar voor de tweede keer organiseert, en de Europese verkiezingen (6 juni). Kosten voor deelname: € 25.

Voor informatie over het programma, de lezers en het aanmelden: www.gezinsplatform.nl/studiedag

info

www.gezinsplatform.nl/studiedag

locatieAbdijhof Marienkroon
plaatsNieuwkuijk (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl