Vandaag is zondag 23 juni  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 26 mei    Evangelie van 2024-05-26
(Heilige Drieëenheid)
begintijd10:30 uur
 titelH. Bloedprocessie Boxtel
beschrijving

Drievuldigheidszondag, 26 mei, vindt in Boxtel de jaarlijkse H. Bloedprocessie plaats. Dit om de honderdste verjaardag te vieren van één van de twee H. Boxtelse Bloeddoeken uit Hoogstraten (België).

Programma

10.30 uur Eucharistieviering in de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel. Celebranten: Mgr. Gerard de Korte (Bisschop van ’s-Hertogenbosch), Mgr. Johan Bonny (Bisschop van Antwerpen) en Pastoor Geertjan van Rossem.
14.55 uur Groot gelui der klokken van de Sint-Petrusbasiliek.
15.00 uur Uittrekken van de Heilig Bloedprocessie.
Mgr. Gerard de Korte, Mgr. Johan Bonny, College van B&W van Boxtel, Burgemeester en Schepenen van Hoogstraten, Mariale Groep uit Den Bosch, Gildenbonds Harmonie, Boxtel’s Harmonie, alle Boxtelse deelnemers en een 50-tal deelnemers uit Hoogstraten (België).
16.00 uur Slotplechtigheid in de Sint-Petrusbasiliek.
16.30 uur Feest voor alle deelnemers en medewerkers van de Heilig Bloedprocessie in Spiegeltent.
Vanaf 16.30 uur worden alle deelnemers en medewerkers van de Processie verwacht in de Spiegeltent in de tuin van kasteel Stapelen. Aldaar zal het muziekgezelschap ‘Encore’ voor de muzikale omlijsting zorgen.

info

www.bloedprocessieboxtel.nl

locatieSint-Petrusbasiliek, Oude Kerkstraat 20
plaatsBoxtel (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl