Vandaag is dinsdag 18 juni  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 18 mei    Evangelie van 2024-05-18
begintijd19:30 uur
 titelPinkstervigilie Papegaai Amsterdam
beschrijving

Op zaterdagavond 18 mei 2024 om 19.30 uur, wordt er een Pinksterwake gevierd in de H. Jozefkerk, in de volksmond ook wel de Papegaai genoemd, in Amsterdam.

Wat slechts weinig mensen weten is dat Pinksteren, net als Kerstmis en Pasen, een speciale avondmis kent, met een eigen liturgie en lezingen, die ons op een bijzondere manier voorbereidt op de komst van de Heilige Geest. Tijdens de wake zullen we specifiek bidden voor de zeven gaven van de Heilige Geest, voor een vernieuwing en verdieping van wat we bij ons doopsel en vormsel hebben ontvangen.

U bent van harte uitgenodigd om deze Mis met ons te vieren. De mis zal tweetalig zijn: voornamelijk Engels, maar een aantal lezingen, psalmen en een deel van de preek zullen in het Nederlands zijn. Alle teksten staan in beide talen in het boekje. Na de mis is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje.

info

www.nicolaas-parochie.nl/papegaai

locatieH. Jozefkerk, ‘De Papegaai’, Kalverstraat 58
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl