Vandaag is dinsdag 18 juni  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 19 mei    Evangelie van 2024-05-19
(1e Pinksterdag)
begintijd10:30 uur
eindtijd13:15 uur
 titelPinksterviering en lunch voor jongeren
beschrijving

Zondag 19 mei is het Pinksteren, het kerkelijke feest van het komen van de Heilige Geest. Het is de vijftigste dag na Pasen, in het Grieks Pentèkostè. Het Komen, ook de Uitstorting van de Heilige Geest wordt gezien als de start van de kerk. Met Pinksteren wordt de lange paastijd tevens afgesloten. De paaskaars wordt gedoofd en in de doopkapel geplaatst. Bij o.a. doopvieringen en afscheidsvieringen wordt die weer aangestoken en geplaatst op het priesterkoor.

De Pinksteren-Eucharistie vindt plaats in de Andreaskerk te Zevenaar om 10.30 uur, m.m.v. het Gregoriaans Herenkoor.

Startbijeenkomst voor jongeren
Op deze Pinksterzondag organiseert de parochie een bijeenkomst voor en met jongeren. De bijeenkomst wordt begeleid door pastoor Thanh Ta en Erica Heijndermans. Alle jongeren vanaf 15 jaar binnen de parochie Sint Willibrordus zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Programma
10.30 uur - Samen eucharistie vieren in de Andreaskerk in Zevenaar.
12.00 uur - Kennismaking met verzorgde lunch in het parochiecentrum
13.15 uur - Afsluiting

Vind je het leuk om samen met andere leeftijdgenoten met elkaar te praten over het geloof, Jezus of over andere zaken die met jongeren te maken hebben, dan ben je van harte welkom. Ken je vrienden en leeftijdsgenoten die dit ook leuk vinden, nodig ze gerust uit mee te komen. Ze hoeven niet perse katholiek te zijn. Vanwege de voorbereidingen voor de lunch willen we je vragen zich aan te melden tot uiterlijk vrijdag 17 mei a.s. via thanh.ta@rkliemers.nl of 06 - 12 62 47 51.

info

(06) 126 24 751
thanh.ta@rkliemers.nl

locatieH. Andreaskerk, Kerkstraat 2
plaatsZevenaar (Gelderland)
postcode69
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl