Vandaag is zondag 16 juni
Vaderdag (NL)
 

categorie categorie Retraite
retraite
Opus Dei

Opus Dei

Website E-mail

Personele prelatuur van de katholieke Kerk die gewone leken helpt de heiligheid na te streven in hun dagelijkse bezigheden, in het bijzonder door hun werk, gesticht in 1928 door Jozefmaria Escrivá

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 20 t/m vrijdag 25 oktober    Evangelie van 2024-10-20
begintijd20:00 uur
eindtijd10:00 uur
 titelPriesterretraite Zonnewende
beschrijving

Van zondag 20 t/m vrijdag 25 oktober 2024 wordt een priesterretraite gehouden in Conferentieoord Zonnewende te Moergestel.

Bezinning
De priester voelt vaak de behoefte om in zijn druk bezet leven tijd in te ruimen om de geest te laten ademen; hij voelt de noodzaak om in stilte met God om te gaan om Hem en zichzelf beter te leren kennen. Bezinningsdagen in Zonnewende bieden alle gelegenheid hiertoe.

Gebed
In de school van het gebed met de getijden, de overwegingen en de aanbidding van het allerheiligst Sacrament in stilte wordt de deelnemers aan de retraite alle kans geboden om zich toe te leggen op persoonlijke inkeer.

Inkeer
De toeleg op het gebed, de viering van de Eucharistie, de overweging van de centrale geloofswaarheden (schepping en zondeval, de eeuwigheid, de menswording en het verlossingswerk van Christus, de roeping om Hem na te volgen) met hun concrete toepassing op het geestelijk leven van de priester, stellen de deelnemers in staat nieuwe kracht op te doen.

Motieven
In een atmosfeer van priesterlijke spiritualiteit en broederlijkheid hervinden de deelnemers de wortel van hun priesterschap, die bestaat in de gelijkvormigheid met Jezus Christus, eeuwige Hogepriester. Met enkele pastoraal praktische uiteenzettingen kunnen zij hun pastorale bezieling voeden.

info

Wim Veth pr.
(013) 5130 629
wjgaveth@gmail.com

Eugen Graas pr.
(06) 174 172 40
egraas@gmail.com

www.soka.nl

organisatieOpus Dei
locatieConferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl