kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy


Bestelformulier Kinderen bidden
voor oorlogsKinderen
Verteltheater Nieuwsbrief Steun ons ANBI

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Bid jij ook voor deze kinderen?

Aan kinderen in Nederland en België:
Heb je het gezien op het Jeugdjournaal?

Mooi voor thuis en in de parochie

Voor de kinderwoorddienst, communievoorbereiding of thuis:
Kindvriendelijke invulling voor de oktobermaand.

Kinderwoorddienst Lopik

O.L.V. van Fatima en de Rozenkrans

Op zondag 6 oktober 2019 was in de Heilige Drie-Eenheidparochie te Lopik de Kinderwoorddienst geheel gewijd aan Onze Lieve Vrouw van Fatima en aan de Rozenkrans.

Klik op het plaatje hiernaast om het verslag van de werkgroep te lezen!

TIEN jaar Kinderen bidden voor Kinderen

3 oktober 2019

Vandaag, 3 oktober 2019, vierden we het tienjarig bestaan van Kinderen bidden voor Kinderen met een feestelijke middag in ’s‑Hertogenbosch: Na afloop van de H. Mis gingen alle kerkgangers in processie naar de kapel van de Zoete Moeder. Daar ging Plebaan Blom voor in een Tientje van de Rozenkrans, met als intentie het werk van onze stichting.

In het naastgelegen Sint-Jansmuseum werden onze materialen gepresenteerd.

3 oktober 2009

Op 3 oktober 2009 vond in de Sint-Janskathedraal van Den Bosch de eerste activiteit van Kinderen bidden voor Kinderen plaats. Een verrassend grote groep kinderen was gekomen voor het maken van een wenskaart met tekening voor zieke kinderen. Daarna een indrukwekkende processie met muziek, zang en vaandels naar de kathedraal. In de Mariakapel werd de speciaal voor kinderen ontwikkelde kinderrozenkrans gebeden.Jaarlijkse kindermiddag

Sindsdien heeft deze middag in Den Bosch jaarlijks plaatsgevonden.
Zaterdag 5 oktober was dit voor de ELFDE keer.

Landelijke organisatie

Kinderen bidden voor Kinderen is intussen een landelijke stichting die materialen en activiteiten ontwikkelt om met kinderen te bidden.

Weetjes:

 • zo’n 30.000 kinderen namen de afgelopen tien jaar deel aan ca. 150 kinderactiviteiten in NL/B
 • ons Verteltheater laat kinderen kijken en luisteren naar het leven van Jezus
 • vanaf 27 november gaat weer dagelijks een luikje open van onze Online-Adventskalender
 • onze stichting heeft de steun van de NL bisschoppen en is toegewijd aan Maria
 • in 2020 wordt onze website vernieuwd voor meer gebruiksgemak

Uw steun is welkom

Onze stichting is altijd op zoek naar mensen die ons willen helpen om kinderen op een eigentijdse, kindvriendelijke manier te brengen tot gebed. Contact: info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl
Aangezien wij afhankelijk zijn van donaties, zijn we ook blij met financiële steun.
Stichting Kinderen bidden voor Kinderen is een ANBI

Presentatietafel bij Gezinsmis in Bladel

door: moeder Yvonne uit Bladel

Op zondag 8 september was er een speciale gezinsviering in de Sint Petrus Banden kerk te Bladel.

Thema van de viering:
Hoe houd ik het vuur voor het geloof brandend in mijn gezin?

Omdat ik een jong gezin heb, had deze viering in het bijzonder mijn aandacht getrokken. Na de viering was er een bijeenkomst omtrent dit thema voor ouders door priester Antoine Bodar*. De kinderen, ingedeeld in drie groepen, hadden een eigen programma.

Tevens stond achterin de kerk een tafel van de Stichting Kinderen bidden voor Kinderen. Er lagen prachtige handgetekende kinderboekjes, kaarten, dvd’s, rozenkransen en medailles voor kinderen.

Vakantietips

Voor thuis of op vakantie

Verteltheater Kindergebedjes Kleurplaten Tekenfilmpjes

15 augustus - Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming

Een belangrijke feestdag van Maria en daarom in België, Frankrijk en veel andere landen zelfs een vrije dag. We vieren dat Maria door God in de hemel is opgenomen. Wat betekent dit? Toen Maria dood ging, liet God haar rechtstreeks naar de hemel gaan met ziel en lichaam. Meteen naar de hemel, dat is ook het geval voor de zielen van heilige mensen wanneer ze sterven. Maar Maria is zo heilig, dat haar lichaam niet op aarde thuishoort maar in de hemel. Daarom is er nergens op aarde een graf van Maria.


Meimaand = Mariamaand

Gepubliceerd: 16 april 2019

Koningsdag, Bevrijdingsdag, Moederdag. Een speciale dag vanwege de koning, de bevrijding, moeders. Voor Maria echter is de hele maand mei extra aandacht. Dit is al heel lang zo. Al 500 jaar geleden organiseerde de vrolijke priester H. Filippus Neri voor de jeugd in Rome elke dag van de maand mei een uur van gebed tot Maria. Zo’n 250 jaar geleden was het in heel Europa gebruikelijk om in mei het Mariabeeld te versieren en dagelijks de rozenkrans te bidden.

In Nederland is het nu nog steeds zo dat in mei meer mensen dan anders bij Maria komen bidden. Zoals Maria eens vol liefde de kleine Jezus droeg, zo draagt Moeder Maria nu al Gods kinderen in haar hart. Daarom is het mooi om op Moederdag speciaal ook Maria te bedanken met een roos van gebed. Kijk op het kaartje waar is meegedaan.

De traditie doorgeven aan kinderen

Daarvoor hebben wij diverse suggesties, voor jong en oud, voor parochies en thuis. Lees meer...

13 mei: verschijning van Maria in Fatima

Op 13 mei 1917 gebeurde er iets heel bijzonders in de buurt van Fatima, een klein dorpje midden in Portugal. Maria kwam vanuit de hemel en sprak met 3 herderskinderen. Het waren Lucia Dos Santos (10 jaar), Francisco Martos (8 jaar) en zijn zusje Jacintha (7 jaar).

Het was de tijd van de eerste wereldoorlog. Maria vertelde deze kinderen hoeveel verdriet het God doet wanneer mensen slechte dingen doen. Ook vertelde Zij dat bidden veel goed kan maken. Zij vroeg aan hen om elke dag de Rozenkrans te bidden en te bidden om vrede. De kinderen vonden het heel fijn om Maria te zien en ze deden graag wat de mooie Dame aan hen vroeg.

Ken je dit waargebeurde verhaal al?
Nee? Klik dan hier voor de filmpjes en het verhaal- en kleurboek voor kinderen.
Ja? Dan kun je vast wel het goede woord invullen in deze zinnen:
 1. Vóórdat Maria kwam, verscheen er eerst drie keer een ….. aan de herderskinderen.
 2. Tienduizenden mensen waren erbij toen op 13 oktober 1917 een groot wonder met de … gebeurde.
 3. Twee van de kinderen stierven jong, maar …. is non geworden in een klooster.

Materialen voor kinderen

Verhaal en kleurboek Fatima DVD Fatima Geheimen Rozenkrans en Fatima Zigzagkaart Weesgegroet-kaarten
Deze zijn tegen vrijwel kostprijs te bestellen via het Bestelformulier.

Geef een roos aan Maria op Moederdag!

Tussenstand: 23 mei - 2945 Rozen voor Maria

Gepubliceerd: 11 april 2019

Op Moederdag geven veel kinderen een mooie tekening of bloemen aan hun mama. Maar denken we wel aan Maria, onze hemelse Moeder? Maak daarom zondag 12 mei ook tot Moederdag voor Maria!
Door een ‘roos van gebed’ om Maria te bedanken.
Door een Weesgegroet met alleen deze intentie.

Superboeket van Maria’s kinderen

Iedereen, jong én oud, is een kind van Maria. Wat een prachtig boeket wordt het als heel veel mensen op Moederdag een Weesgegroet bidden, samen of alleen; thuis, in de kerk of waar dan ook. Vorig jaar waren er meer dan 2.000 rozen van gebed.

Dit jaar zijn er nu al meer dan 1.000 rozen aangemeld.
Kijk op het kaartje of jouw woonplaats er al bij staat!

Deelname doorgeven

Gezinnen en parochies, maar ook mensen die individueel een roos aan Maria aanbieden, worden gevraagd te laten weten: Aanmelden
Lees verder...

Communicanten bidden voor Communicanten 2019

datum tussenstand: kralen: communicanten:
27 mei 96 1.972

Verbonden met elkaar door één Weesgegroet

Sinds de start van deze actie in 2012 hebben al ruim 15.000 communicanten in Nederland met elkaar een ketting van gebed gevormd. Heel eenvoudig: door samen als communiegroep één Weesgegroet te bidden voor andere communicanten in Nederland.

Doet uw parochie ook (weer) mee?

Laat ons dan via het aanmeldformulier weten:
hoeveel kinderen samen het Weesgegroet gaan bidden
• op welke datum en in welke plaats

Dan kunnen we op deze site de actuele stand tonen. Juist nu in ons land steeds minder mensen naar de kerk gaan, kan het motiverend zijn om te zien dat op veel plaatsen kinderen bidden met en voor elkaar. Inmiddels doen alle bisdommen mee!

Aanmelden

Gratis felicitatiekaart

Vanwege ons 10-jarig jubileum... Lees meer...

Gevraagd: Kraaltjes voor Vrede op 4 april

Heilige Francisco

Dit is een foto uit 1917 van Francisco Marto. Weet je nog? In dat jaar kwam Maria uit de hemel naar Fatima (een dorpje in Portugal) om aan hem, zijn zusje Jacinta en zijn nichtje Lucia te vragen elke dag de Rozenkrans te bidden voor vrede in de wereld. Dat deden de kinderen.

Francisco was 10 jaar toen hij heel erg ziek werd. Zo ziek dat hij niet meer beter kon worden. Vol vertrouwen dacht hij aan wat Maria gezegd had: “Francisco zal ook in de hemel komen. Maar hij moet wel nog veel bidden.” Dat had hij gedaan. Het liefst bij de ‘verborgen Jezus’, zoals de jongen de heilige hostie noemde.

Donderdag 4 april is het precies 100 jaar geleden dat Francisco naar de hemel ging. Paus Franciscus heeft hem en zijn zusje heilig verklaard. De paus zei in Fatima: “Ook jonge kinderen kunnen heiligen worden.”

Bid ook mee op donderdag 4 april

De parochie in Fatima vraagt om op 4 april de ‘Rozenkrans voor de Vrede’ te bidden. In Nederland zal dit in veel kerken gebeuren.

Thuis kun je natuurlijk ook meedoen. Bijvoorbeeld met de Online Rozenkrans of met een Kraaltje voor Vrede. Vorig jaar hebben ongeveer 1.000 kinderen een Wees gegroet Maria gebeden voor vrede in de wereld. Je kunt je hier aanmelden.

Het gebed in Fatima wordt live uitgezonden voor de hele wereld, via sociale media en op internet via Angelus TV.
Voor meer informatie: www.materfatima.org

Wist je dat Stichting Kinderen bidden voor Kinderen onder de bijzondere bescherming staat van de heilige kinderen Jacinta en Francisco? Dat gebeurde in Den Bosch...

Voor het 7e jaar kerstkaarten naar ziekenhuizen


Ook dit jaar hebben kinderen weer kerstkaarten gemaakt voor kinderen die tijdens Kerstmis in het ziekenhuis moesten blijven. We ontvingen prachtige kaarten uit o.a. Hellevoetsluis, Veenendaal, Eindhoven, Montfoort.

Veel dank aan alle kinderen die met een kerstkaart en een gebedje een beetje licht hebben gebracht tijdens Kerstmis.

In de Advent 2019 kunnen jullie opnieuw meedoen aan de landelijke actie Kerstkaarten maken voor zieke kinderen.Pastoor Smits vertelt over het bezoek van Kinderclub Rafael Utrecht aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Lees verder...

Knutselochtend met Kerst-kijkdoos

Achter een van de luikjes van onze Online-Adventskalender zaten de materialen om zelf een kerst-kijkdoos te maken. Hiermee zijn ze in Alphan a/d Rijn aan de slag gegaan.

Op zaterdagochtend 22 december kwamen de 12 deelnemers met een verstandelijke beperking naar de Lichtkring, onze kerk.

Lees meer...

Adventstijd met kinderen

Om met kinderen op weg te gaan naar Kerstmis, zijn er diverse materialen en activiteiten:

Online Adventskalender Goed nieuws van God Jezus is geboren kerstkaarten maken nieuwe dubbele kerstkaart

Tussenstand: Ongeveer 1.000 kinderen

Kinderen bidden Kraaltje voor Vrede

Kinderen worden gevraagd dit jaar een Rozenkranskraaltje te bidden voor de vrede en zo op hun manier gehoor te geven aan de oproep van de bisschoppen.

Dit jaar hebben al ongeveer 1.000 kinderen meegedaan, op diverse plaatsen in Nederland.

Bid u ook met kinderen een Weesgegroet voor de Vrede in de wereld? Laat het ons dan weten. Het kindergebed is extra krachtig!

Lees meer...

Een miljoen kinderen bidden

Doe je ook mee?

Op 18 oktober bidden ongeveer een miljoen kinderen over de hele wereld de Rozenkrans voor vrede. Gaat u ook met kinderen bidden? U kunt al deelnemen met één Tientje van de Rozenkrans en dat kan de hele maand oktober.

Aanmelden
Lees meer...

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Bid ook een Tientje mee in oktober 2018

Sinds 2015 bidden duizenden Nederlandse en Belgische kinderen in de maand oktober een Tientje van de Rozenkrans voor kinderen die te lijden hebben als gevolg van oorlog. Dit jaar gaan we speciaal bidden voor kinderen die als vluchteling in ons land zijn.

Feruz

Feruz (11) en haar jongere broertje Fanuel (9) en zusje Armana (4) uit Eritrea zijn sinds een paar maanden in Nederland. Hun vader was al eerder uit zijn geboorteland gevlucht, vanwege politieke onderdrukking en de oorlog met Ethiopië. Meer dan 15 jaar diende hij in het leger, terwijl hij maar vijf keer zijn familie mocht bezoeken.

Het gezin is heel blij eindelijk weer samen te zijn. Kort geleden was er goed nieuws: ze mogen een nieuwe toekomst opbouwen in Nederland. Voor de kinderen is het hier nog wel wennen aan de taal, aan het weer, aan de school, aan de cultuur.

Giacomo (9) en José (11) uit Nederland kunnen zich dat goed voorstellen. Voor deze kinderen, maar natuurlijk ook voor alle andere oorlogskinderen, gaan zij in oktober elke dag een Tientje van de Rozenkrans bidden.

Weet je dat:

Verbonden door een Tientje

Zoals de kralen van een rozenkrans met elkaar verbonden zijn, zo zijn kinderen door gebed verbonden met de oorlogskinderen voor wie ze bidden.

Nieuw: Tientjesarmband

Kinderen kunnen gemakkelijk en snel een eigen armbandje rijgen met de pakketten die Stichting Kinderen bidden voor Kinderen hiervoor aanbiedt.

Lees meer...
Aanmelden Bestellen

Jaarevenement Kinderen bidden voor Kinderen

Zaterdag 6 oktober - Sint-Janskathedraal, ’s-Hertogenbosch

Elke eerste zaterdag van oktober wordt in en rond de Sint-Janskathedraal het jaarevenement van Kinderen bidden voor Kinderen georganiseerd.
Kijk hier voor het verslag van vorig jaar.
 • Kaarten maken in het Sint-Jansmuseum De Bouwloods
 • Muzikale kinderprocessie
 • Samen bidden bij Maria in de Sint-Janskathedraal
 • Gezamenlijke afsluiting in het Sint-Jansmuseum De Bouwloods
Vriendjes, vriendinnetjes, ouders, opa’s en oma’s zijn allemaal welkom van 14.30 tot 16.30 uur!

Geslaagd Gezinsweekend Helvoirt

Gepubliceerd: 6 juni 2018

Op zaterdag 2 juni was Kinderen bidden voor Kinderen in het bezinnings­centrum ‘Emmaus’ in Helvoirt te gast bij Stichting Katho­lie­ke gezinsweekenden. Voor 4 groepen in de leeftijd van 3 t/m 14 jaar hadden we een programma ontwikkeld gebaseerd op het the­ma communicatie van dit gezinsweekend. Een afwisselend programma met filmpjes, uitleg, zingen, knutselen en uiteraard bidden.

De jongste kindergroepen...

Het verteltheater op Radio Maria

Gepubliceerd: 9 maart 2018

Kinderen bidden voor Kinderen was te gast bij Radio Maria Nederland om te vertellen over het Verteltheater.
Beluister het interview hier terug.

Het wordt ook nog op Radio Maria een paar keer herhaald.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman