kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy
Bestelformulier Communicanten bidden
voor Communicanten
Verteltheater Nieuwsbrief Steun ons ANBI

Nieuw!

Onze Vader op gelamineerd kaartje

Dankzij Jezus mogen wij als Gods geliefde kinderen bidden:

Onze Vader, die in de Hemel zijt

Het Onze Vader is het enige gebed dat Jezus ons geleerd heeft.

Om kinderen dit belangrijke gebed te leren, hebben we nu een gelamineerd kaartje dat tegen kostprijs besteld kan worden met aan de voorkant het gebed en aan de achterkant enkele gedachten erover.

In dezelfde serie is er ook een gelamineerd kaartje met het Weesgegroet en een placemat met beide gebeden.

Advent

We bereiden ons voor op de komst van het kindje Jezus

Online Adventskalender Kerstkaarten te koop
keuze uit 3 designs
Kerstkaarten voor
kinderen in het ziekenhuis
Op deze pagina vindt u alle downloads en het adres om de kaarten naartoe te sturen, vóór 18 december.

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

De hele maand oktober 2021


Oktober is Rozenkransmaand. Elk jaar vragen we Nederlandse en Belgische kinderen om in de maand oktober een Tientje van de Rozenkrans te bidden voor oorlogskinderen, kinderen die te lijden hebben als gevolg van oorlog. En wereldwijd klinkt weer de oproep tot EEN MILJOEN KINDEREN BIDDEN DE ROZENKRANS. Een jaarlijkse activiteit op 18 oktober, ondersteund door Kerk in Nood.

Rozenkrans voor vrede

De heilige Pater Pio beloofde:
“Wanneer een miljoen kinderen de Rozenkrans bidt, zal de wereld veranderen.”

Maria heeft via de kinderen van Fatima immers gevraagd:
“Bid elke dag de Rozenkrans om vrede te verkrijgen voor de wereld.”

Gebed voor vrede is heel hard nodig! De Rozenkrans is het sterkste gebed voor vrede en het gebed van kinderen is extra krachtig.

Zeeslag bij Lepanto 450 jaar geleden

Op donderdag 7 oktober 2021 is het precies 450 jaar geleden dat de zeeslag bij Lepanto gewonnen werd omdat heel veel mensen de Rozenkrans baden. Paus Pius V heeft toen bepaald dat de Kerk op 7 oktober de Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans gedenkt.

Hoe bid je de Rozenkrans?

Om kinderen met dit gebed te helpen, hebben we allerlei materialen ontwikkeld. Gratis te downloaden of tegen vrijwel kostprijs te bestellen.

Graag aanmelden

Laat ons weten als u met kinderen een Tientje bidt in de Rozenkransmaand en/of deelneemt aan
EEN MILJOEN KINDEREN BIDDEN DE ROZENKRANS
We hopen dat weer op veel plaatsen wordt deelgenomen.
Aanmelden

Bedevaart naar Maria

Geslaagde gezinsdag

Voor gezinnen uit het Bisdom Den Bosch was er op 3 juli een ontdekkingstocht door ‘Mariastad’ Den Bosch. Pal onder het mozaïek ‘KONINGIN VAN DEN HEILIGEN ROZENKRANS’ aan de Sint-Jorisstraat stond stichting Kinderen bidden voor Kinderen met een workshop.

De kinderen kregen materialen om een sleutelkoord te maken met tien knopen. Die knopen staan symbool voor al datgene waarvoor we willen bidden. Ter plekke gingen de kinderen en hun ouders onder leiding van priester Koos Smits dit meteen al doen voor hun eigen intenties. Want, zo werd op deze ontdekkingstocht wel duidelijk: wanneer ons leven in de knoop zit door problemen, is het Maria die de knopen ontwart. Maria helpt ons en bidt voor ons!

foto's: Stephan van Rinsum
Verslag Eugenie
 
Impressie priester Koos Smits
foto: Ramon Mangold
Verslag op bisdomwebsite

Voor deze kinderen, maar ook voor iedereen die niet deel kan nemen aan deze bedevaart naar Maria, meer informatie:

Tip voor de zomermaanden

Ga eens op bezoek bij de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch in de prachtige Sint-Janskathedraal. Loop daarna de eeuwenoude Beeweg, de route die de Zoete Moeder is gegaan in de 14e eeuw tijdens de grote pestuitbraak. Daarna bleken dat pestlijders langs die route wonderbaarlijk genezen te zijn. Op deze mooie wandeling door de oude binnenstad zijn minstens 10 Mariabeelden te ontdekken. Vlakbij de kathedraal is de bekende Kunsthandel De St. Jansbasiliek met heel veel keus in Maria artikelen. Zo kunt u met de kinderen wanneer u maar wilt op Bedevaart naar Maria in Den Bosch.

Let op: in de zomermaanden kan het zijn dat de levertijd van onze materialen langer dan gebruikelijk is. We werken immers met vrijwilligers.

Nieuwe editie!

Boekje ‘Kinderen van God bidden met Maria’

Het vernieuwde kinderrozenkransboekje is beschikbaar! In deze editie 2021 is de over de jaren opgedane ervaring met de kinderrozenkrans verwerkt. Er is een duidelijke uitleg van het Rozenkransgebed en uitvouwbare flappen om kinderen te helpen bij het bidden van de Tientjes. De vier series Geheimen hebben ieder een eigen kleur. Behalve de kleurrijke icoonafbeeldingen heeft dit nieuwe boekje ook een aantal mooie illustraties door Susanna Hüsstege.

Bedank Maria op Moederdag met een roos

Op Moederdag geven veel kinderen een mooie tekening of bloemen aan hun mama.
Maar denken we wel aan Maria, onze hemelse Moeder?
Maak daarom zondag 9 mei ook tot Moederdag voor Maria!
Door een ‘roos van gebed’ om Maria te bedanken.
Door een Weesgegroet met alleen deze intentie. Sinds 2012 vraagt onze stichting om op Moederdag ook Maria te bedanken. Ieder jaar komen er zo´n 2.000 rozen voor Maria. Doet u dit jaar ook mee?

Aanmelden

Superboeket van Maria’s kinderen

Iedereen, jong én oud, is een kind van Maria. Wat een prachtig boeket wordt het als heel veel mensen op Moederdag een Weesgegroet bidden, samen of alleen; thuis, in de kerk of waar dan ook.

Voor kinderen thuis

Speciaal voor onze Moe­der­dag voor Maria-actie hebben we een kleurplaat en bidprentje gemaakt om uit te printen.

Meimaand is Mariamaand

Een mooie traditie! We hopen dat (groot) ouders hun (klein)kinderen het Weesgegroet leren bidden en vertellen over Maria. Daarvoor hebben wij diverse (gratis) materialen en suggesties, voor parochies en thuis.

Voor thuis tijdens de Goede Week

Om met kinderen stil te staan bij het lijden, sterven en verrijzen van Jezus, hebben wij diverse materialen ontwikkeld voor thuis.

Verteltheater - Tijd voor Jezus

Luister en kijk samen naar de vertelseries 9, 10 en 11.
Het werkt heel eenvoudig op een laptop of tablet:
links bedien je de player: start of stop het voorlezen van het verhaal en rechts klik je op een pijl voor het volgende plaatje of eentje terug

Kruisweg voor kinderen

Omdat het dit jaar niet mogelijk is om met kinderen de Kruisweg te lopen in een kerk, maakte Anneke uit Noord-Brabant voor haar parochie en voor Kinderen bidden voor Kinderen een video van de Kruisweg van Jezus met overwegingen voor kinderen.

Communieles over de Goede Week

Voor de communicanten die nu hun voorbereiding moeten mis­sen, heeft deze Communiejuf uit het Limburgse heuvelland een film­pje opgenomen met een kindvriendelijke uitleg van de Goede Week. We zijn juffrouw Désirée dankbaar dat deze video zo ook andere communicanten kan bereiken.

Communieles over Pasen


Voor Pasen heeft Désirée een les met behulp van Playmobil gemaakt...
Online Communielessen

Communicanten bidden voor Communicanten 2021

Aangezien Eerste Communievieringen helaas uitgesteld moesten worden vanwege Corona, is er nu alsnog gelegenheid om deel te nemen aan deze jaarlijkse activiteit.

Placemat

Speciaal voor communicanten is deze gelamineerde placemat met aan de voorzijde het Onze Vader en aan de achterzijde het Weesgegroet.

Online-Adventskalender vanaf vrijdag 27 november

Open thuis met de kinderen elke dag een luikje

Ook dit jaar bieden we weer een gratis Online-Adventskalender aan.

In deze digitale versie van de vertrouwde papieren kalender, kunnen kinderen elke dag een volgend luikje openen door erop te klikken. Daarachter steeds een andere verrassing: een luisterverhaal, filmpje, liedje, knutselwerkje of ... Begin bij het eerste luikje linksonder, met de datum 27 november. Luikje-voor-luikje worden kinderen meegenomen in het verhaal en de betekenis van Kerstmis.

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen 2020

In oktober - bid ook mee!

Mohamed wil overleven

Meer dan 30 miljoen kinderen in de wereld zijn van thuis moeten vluchten.
Mohamed is zo’n kind. Vanwege de oorlog in Syrië moesten zijn ouders met het gezin vluchten. Hij is 11 jaar en woont op het Griekse eiland Lesbos. Niet voor vakantie. Nee, hij woont in een tentenkamp. Het leven van hem en de vele kinderen die ook in het vluchtelingenkamp wonen is heel zwaar.

Het kamp is veel te vol; er wordt vaak gevochten. Er is te weinig eten. Wonen in een klein tentje is geen pretje. Als het regent, worden de kleren vies van de modder. Er is geen elektriciteit en geen verwarming.

UPDATE: Het kamp Moira bestaat niet meer. We weten niet waar Mohamed nu is. Wat we wel weten is dat zijn wens nog steeds dezelfde is.

Mohamed vertelt: “Ik hoop dat ik het overleef. Niet alleen ik, maar alle kinderen die hier wonen.”

Daar willen wij hier in Nederland graag voor bidden! Jij toch ook?

Wat jij kunt doenMaria zei tegen drie Portugese kinderen: bid de Rozenkrans. Als jij dat ook doet, help je oorlogs­kinderen als Mohamed, want de Rozenkrans is het sterkste gebed voor vrede. Elk jaar op 18 oktober bidden bijna een miljoen kinderen over de hele wereld voor vrede. Dat mag natuurlijk ook op een andere dag dan precies zondag 18 oktober, want heel oktober is Rozen­krans­maand. Gezinnen, parochies en scholen vragen we om in oktober met kinderen te bidden voor vrede en specifiek voor de oorlogs­kin­de­ren. Bid samen een Tientje van de Rozenkrans of laat kinderen een eigen gebedje maken. Dat kan op dit gebedsblad. Van Celine ont­vingen we afgelopen jaar dit mooie gebed.

Materialen

Kent u de gratis downloads en de materialen om de Rozenkrans, of een Tientje ervan, te leren bidden?
Voor Rozenkransmaand oktober zijn nieuwe overzichtskaarten gemaakt van de Rozenkransgebeden en Geheimen.

Aanmelden

Laat ons weten als u met kinderen bidt in de Rozenkransmaand. We hopen dat weer op veel plaatsen wordt deelgenomen.
Aanmelden

Oktober-evenement gaat dit jaar niet door

Al ruim 10 jaar organiseert Kinderen bidden voor Kinderen op de eerste zaterdag van oktober een speciale kindermiddag. Samen maken we kaarten voor zieke kinderen, lopen we in processie naar de Mariakapel in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch en bidden daar samen voor de zieke en andere kinderen.

Helaas gaat dit jaar deze kindermiddag niet door. De maatregelen rondom corona maken het te ingewikkeld om de anderhalve meter tussen de volwassenen die aanwezig zijn op deze middag te garanderen. Ook in de Mariakapel van de Sint-Jan is het met een grote groep niet mogelijk ons aan de maatregelen te houden.

Het spijt ons dat we dit jaar de kinderen niet kunnen uitnodigen. Voor wie bekend is met de kindermiddag nog wel een idee: neem op zaterdag 3 oktober in de middag even de tijd om drie weesgegroetjes te bidden voor een ziek kind dat je kent.

Tot een volgende keer!

Nog gratis felicitatiekaarten te bestellen

Communicanten bidden voor Communicanten 2020

Aangezien Eerste Communievieringen helaas uitgesteld moesten worden vanwege Corona, is er nu alsnog gelegenheid om deel te nemen aan deze jaarlijkse activiteit.

NIEUW

Speciaal voor communicanten is deze gelamineerde placemat met aan de voorzijde het Onze Vader en aan de achterzijde het Weesgegroet.

Vakantietips

Voor thuis of op vakantie

Verteltheater Kindergebedjes Kleurplaten Tekenfilmpjes

Maandag 25 mei

Hemelvaart & Pinksteren

Jezus leeft! Dat vierden we met Pasen. Meerdere keren is Jezus aan zijn vrienden verschenen. Veertig dagen na Pasen vieren we Hemelvaart. We vieren dat Jezus terugging naar zijn Vader in de Hemel. Over de Hemel had Jezus verteld: “In het huis van mijn Vader is plaats voor velen. Door Mij kunnen jullie daar ook komen.” En ook heeft Jezus gezegd: “Ik kom terug.” Luister en kijk met kinderen naar het verhaal over Hemelvaart en Pinksteren.

Samen met Maria baden de vrienden van Jezus om de Helper die Jezus beloofd had. De Heilige Geest wil ook ons helpen. Voor kinderen hebben we een gebed geschreven om vanaf Hemelvaart tot Pinksteren te bidden. Negen dagen, net zoals Maria en de apostelen (een noveen).

Op 31 mei vieren we normaal gesproken het feest ‘Maria bezoekt haar nicht Elisabet’, maar in 2020 valt dat samen met Eerste Pinksterdag. Op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni, vieren we het feest van ‘Maria, Moeder van de Kerk’! Lees meer...

Gebed tot de Heilige Geest

Kom, Heilige Geest,
geef mij geloof in wat waar is en echt.
Kom, Geest van God.

Kom, Heilige Geest,
help mij bidden vol vertrouwen op God.
Kom, Helper door Jezus gestuurd.

Kom, Heilige Geest,
leer mij houden van God en van elk mens.
Kom, Geest van liefde.
O geef mij kracht.
Amen.
Kleurplaat Pinksteren
Kleurplaat Pinksteren

Maandag 18 mei

Paus Johannes Paulus II

Vandaag is het precies 100 jaar geleden dat Paus Johannes Paulus II in Polen werd geboren. Het werk van Kinderen bidden voor Kinderen hebben we in 2016 onder de bescherming gesteld van deze heilige paus. Waarom? Omdat hij een groot hart had voor Maria, voor de Rozenkrans, voor de jeugd en het gezin. Hij heeft veel geschreven, ook dit mooi gebed voor het gezin.

Woensdag 13 mei

Maria van Fatima

Op 13 mei 1917 was de eerste verschijning van Maria in Fatima aan drie jonge kinderen. Maria verscheen niet zomaar. Zij wil ons helpen.

Kent u deze kindermaterialen voor thuis al?

Het Geheim van Fatima

Voor het eeuwfeest van de wonderlijke historie in Fatima (2017), maakte Atelier Hüsstege (Familia Fid) iedere maand een eenvoudige waar­heids­ge­trouwe animatie van ongeveer vier minuten. Deze zijn nu samen­ge­voegd tot een film van een half uur. Met prachtige tekeningen en af en toe wat humor.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman