kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy


Bestelformulier Communicanten bidden
voor Communicanten
Verteltheater Nieuwsbrief Steun ons ANBI

Communicanten bidden voor Communicanten 2021

Aangezien Eerste Communievieringen helaas uitgesteld moesten worden vanwege Corona, is er nu alsnog gelegenheid om deel te nemen aan deze jaarlijkse activiteit.

Placemat

Speciaal voor communicanten is deze gelamineerde placemat met aan de voorzijde het Onze Vader en aan de achterzijde het Weesgegroet.

Online-Adventskalender vanaf vrijdag 27 november

Open thuis met de kinderen elke dag een luikje

Ook dit jaar bieden we weer een gratis Online-Adventskalender aan.

In deze digitale versie van de vertrouwde papieren kalender, kunnen kinderen elke dag een volgend luikje openen door erop te klikken. Daarachter steeds een andere verrassing: een luisterverhaal, filmpje, liedje, knutselwerkje of ... Begin bij het eerste luikje linksonder, met de datum 27 november. Luikje-voor-luikje worden kinderen meegenomen in het verhaal en de betekenis van Kerstmis.

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen 2020

In oktober - bid ook mee!

Mohamed wil overleven

Meer dan 30 miljoen kinderen in de wereld zijn van thuis moeten vluchten.
Mohamed is zo’n kind. Vanwege de oorlog in Syrië moesten zijn ouders met het gezin vluchten. Hij is 11 jaar en woont op het Griekse eiland Lesbos. Niet voor vakantie. Nee, hij woont in een tentenkamp. Het leven van hem en de vele kinderen die ook in het vluchtelingenkamp wonen is heel zwaar.

Het kamp is veel te vol; er wordt vaak gevochten. Er is te weinig eten. Wonen in een klein tentje is geen pretje. Als het regent, worden de kleren vies van de modder. Er is geen elektriciteit en geen verwarming.

UPDATE: Het kamp Moira bestaat niet meer. We weten niet waar Mohamed nu is. Wat we wel weten is dat zijn wens nog steeds dezelfde is.

Mohamed vertelt: “Ik hoop dat ik het overleef. Niet alleen ik, maar alle kinderen die hier wonen.”

Daar willen wij hier in Nederland graag voor bidden! Jij toch ook?

Wat jij kunt doenMaria zei tegen drie Portugese kinderen: bid de Rozenkrans. Als jij dat ook doet, help je oorlogs­kinderen als Mohamed, want de Rozenkrans is het sterkste gebed voor vrede. Elk jaar op 18 oktober bidden bijna een miljoen kinderen over de hele wereld voor vrede. Dat mag natuurlijk ook op een andere dag dan precies zondag 18 oktober, want heel oktober is Rozen­krans­maand. Gezinnen, parochies en scholen vragen we om in oktober met kinderen te bidden voor vrede en specifiek voor de oorlogs­kin­de­ren. Bid samen een Tientje van de Rozenkrans of laat kinderen een eigen gebedje maken. Dat kan op dit gebedsblad. Van Celine ont­vingen we afgelopen jaar dit mooie gebed.

Materialen

Kent u de gratis downloads en de materialen om de Rozenkrans, of een Tientje ervan, te leren bidden?
Voor Rozenkransmaand oktober zijn nieuwe overzichtskaarten gemaakt van de Rozenkransgebeden en Geheimen.

Aanmelden

Laat ons weten als u met kinderen bidt in de Rozenkransmaand. We hopen dat weer op veel plaatsen wordt deelgenomen.
Aanmelden

Oktober-evenement gaat dit jaar niet door

Al ruim 10 jaar organiseert Kinderen bidden voor Kinderen op de eerste zaterdag van oktober een speciale kindermiddag. Samen maken we kaarten voor zieke kinderen, lopen we in processie naar de Mariakapel in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch en bidden daar samen voor de zieke en andere kinderen.

Helaas gaat dit jaar deze kindermiddag niet door. De maatregelen rondom corona maken het te ingewikkeld om de anderhalve meter tussen de volwassenen die aanwezig zijn op deze middag te garanderen. Ook in de Mariakapel van de Sint-Jan is het met een grote groep niet mogelijk ons aan de maatregelen te houden.

Het spijt ons dat we dit jaar de kinderen niet kunnen uitnodigen. Voor wie bekend is met de kindermiddag nog wel een idee: neem op zaterdag 3 oktober in de middag even de tijd om drie weesgegroetjes te bidden voor een ziek kind dat je kent.

Tot een volgende keer!

Nog gratis felicitatiekaarten te bestellen

Communicanten bidden voor Communicanten 2020

Aangezien Eerste Communievieringen helaas uitgesteld moesten worden vanwege Corona, is er nu alsnog gelegenheid om deel te nemen aan deze jaarlijkse activiteit.

NIEUW

Speciaal voor communicanten is deze gelamineerde placemat met aan de voorzijde het Onze Vader en aan de achterzijde het Weesgegroet.

Vakantietips

Voor thuis of op vakantie

Verteltheater Kindergebedjes Kleurplaten Tekenfilmpjes

Maandag 25 mei

Hemelvaart & Pinksteren

Jezus leeft! Dat vierden we met Pasen. Meerdere keren is Jezus aan zijn vrienden verschenen. Veertig dagen na Pasen vieren we Hemelvaart. We vieren dat Jezus terugging naar zijn Vader in de Hemel. Over de Hemel had Jezus verteld: “In het huis van mijn Vader is plaats voor velen. Door Mij kunnen jullie daar ook komen.” En ook heeft Jezus gezegd: “Ik kom terug.” Luister en kijk met kinderen naar het verhaal over Hemelvaart en Pinksteren.

Samen met Maria baden de vrienden van Jezus om de Helper die Jezus beloofd had. De Heilige Geest wil ook ons helpen. Voor kinderen hebben we een gebed geschreven om vanaf Hemelvaart tot Pinksteren te bidden. Negen dagen, net zoals Maria en de apostelen (een noveen).

Op 31 mei vieren we normaal gesproken het feest ‘Maria bezoekt haar nicht Elisabet’, maar in 2020 valt dat samen met Eerste Pinksterdag. Op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni, vieren we het feest van ‘Maria, Moeder van de Kerk’! Lees meer...

Gebed tot de Heilige Geest

Kom, Heilige Geest,
geef mij geloof in wat waar is en echt.
Kom, Geest van God.

Kom, Heilige Geest,
help mij bidden vol vertrouwen op God.
Kom, Helper door Jezus gestuurd.

Kom, Heilige Geest,
leer mij houden van God en van elk mens.
Kom, Geest van liefde.
O geef mij kracht.
Amen.
Kleurplaat Pinksteren
Kleurplaat Pinksteren

Maandag 18 mei

Paus Johannes Paulus II

Vandaag is het precies 100 jaar geleden dat Paus Johannes Paulus II in Polen werd geboren. Het werk van Kinderen bidden voor Kinderen hebben we in 2016 onder de bescherming gesteld van deze heilige paus. Waarom? Omdat hij een groot hart had voor Maria, voor de Rozenkrans, voor de jeugd en het gezin. Hij heeft veel geschreven, ook dit mooi gebed voor het gezin.

Woensdag 13 mei

Maria van Fatima

Op 13 mei 1917 was de eerste verschijning van Maria in Fatima aan drie jonge kinderen. Maria verscheen niet zomaar. Zij wil ons helpen.

Kent u deze kindermaterialen voor thuis al?

Het Geheim van Fatima

Voor het eeuwfeest van de wonderlijke historie in Fatima (2017), maakte Atelier Hüsstege (Familia Fid) iedere maand een eenvoudige waar­heids­ge­trouwe animatie van ongeveer vier minuten. Deze zijn nu samen­ge­voegd tot een film van een half uur. Met prachtige tekeningen en af en toe wat humor.

Bedank Maria op Moederdag met een roos

Tussenstand: 10 mei - 1921 Rozen voor Maria: Plaatsen

Op Moederdag geven veel kinderen een mooie tekening of bloemen aan hun mama.
Maar denken we wel aan Maria, onze hemelse Moeder?
Maak daarom zondag 10 mei ook tot Moederdag voor Maria!
Door een ‘roos van gebed’ om Maria te bedanken.
Door een Weesgegroet met alleen deze intentie.

Aanmelden

Superboeket van Maria’s kinderen

Iedereen, jong én oud, is een kind van Maria. Wat een prachtig boeket wordt het als heel veel mensen op Moederdag een Weesgegroet bidden, samen of alleen; thuis, in de kerk of waar dan ook. Vorig jaar waren er meer dan 2.000 rozen van gebed.

Voor kinderen thuis

Speciaal voor onze Moe­der­dag voor Maria-actie hebben we een kleurplaat en bidprentje gemaakt om uit te printen.

Meimaand is Mariamaand

Een mooie traditie! We hopen dat (groot) ouders hun (klein)kinderen het Weesgegroet leren bidden en vertellen over Maria. Daarvoor hebben wij diverse (gratis) materialen en suggesties, voor parochies en thuis.

Voor communicanten om thuis te doen

Kruisweg voor kinderen

Omdat het dit jaar niet mogelijk is om met kinderen de Kruisweg te lopen in een kerk, maakte Anneke uit Noord-Brabant voor haar parochie en voor Kinderen bidden voor Kinderen een video van de Kruisweg van Jezus met overwegingen voor kinderen.

Communieles over de Goede Week

Voor de communicanten die nu hun voorbereiding moeten mis­sen, heeft deze Communiejuf uit het Limburgse heuvelland een film­pje opgenomen met een kindvriendelijke uitleg van de Goede Week. We zijn juffrouw Désirée dankbaar dat deze video zo ook andere communicanten kan bereiken.

Quiz

Ook dit jaar is er weer een wedstrijd met leu­ke prijzen voor de kin­de­ren die deel­ne­men aan Communicanten bidden voor Communicanten.

Alle antwoorden kun je vinden in het Verteltheater! Doe jij ook mee?

Vanaf vijf goede antwoorden is er al een prijs. Méér goede antwoorden? Dan ontvangen de kinderen twee prijzen in de post!

Communieles over Pasen


Voor Pasen heeft Désirée een les met behulp van Playmobil gemaakt...
Online Communielessen


19 Maart

Feestdag van H. Jozef

Jozef was een timmerman die woonde in Israël. God zag zijn groot geloof en hoe goed en eerlijk hij omging met andere mensen. Hij was een man naar Gods hart. Uit alle Joodse mannen koos God hém als echtgenoot voor Maria.

H. Jozef heeft als een vader gezorgd voor Jezus, en Hem en zijn Moeder Maria beschermd tegen alle gevaren. Nu is hij in de Hemel de beschermer van gezinnen en van de Kerk. Ook mensen die een baan zoeken, bidden tot Sint Jozef (Sint betekent heilig).

Omdat hij ook de beschermer is van kinderen, hebben we een gebed tot de H. Jozef iets aangepast zodat ook kinderen dit kunnen bidden. Deze tijd heeft gebed, juist ook van kinderen, hard nodig.

Bid je ook mee? Het Wees gegroet Maria ken je vast al wel. Het Wees gegroet Sint Jozef lijkt erop. Wat is hetzelfde en wat is anders?

Het schilderij hiernaast is een icoon van het H. Huisgezin, geschilderd door Geert Hüsstege.


Wees gegroet, Sint Jozef,
goed en rechtvaardig,
de Heer is met u.
Gij zijt de gezegende man van Maria
en gezegend is Jezus, haar Goddelijk Kind.

Heilige Jozef, beschermer van Gods Zoon,
bid voor ons, zondaars,
nu en in het uur van onze dood.
Amen.

NIEUW!

Placemat voor Communicanten

Deze gelamineerde placemat wil kinderen eraan herinneren om dagelijks te bidden, bijvoorbeeld vóór en na het eten. Ze zijn aan twee kanten bedrukt in verschillende kleuren voor de afwisseling, met aan de ene kant het Onze Vader en aan de andere kant het Weesgegroet. De placemats kunnen na het eten met een doekje worden afgedaan. Formaat: 42,6 x 30,3 cm (A3).

Vanaf nu te bestellen via het
Aanmeldformulier voor Communicanten bidden voor Communicanten.
Houdt u rekening met een levertijd van momenteel ca. 4 weken.

Nu aangeboden voor slechts € 2,00 per stuk, excl. verzendkosten van € 7,00 per bestelling.

Communicanten bidden voor Communicanten 2020

Verbonden met elkaar door één Weesgegroet

Sinds de start van deze actie in 2012 hebben al ruim 17.000 communicanten in Nederland met elkaar een ketting van gebed gevormd. Heel eenvoudig: door samen als communiegroep één Weesgegroet te bidden voor andere communicanten in Nederland.

Heilige Jacinta

Donderdag 20 februari 2020

Dit is een foto uit 1917 van Jacinta Marto. Weet je nog? In dat jaar kwam Maria uit de hemel naar Fatima (een dorpje in Portugal) om aan haar, haar broertje Francisco en haar nichtje Lucia te vragen elke dag de Rozenkrans te bidden voor vrede in de wereld. Dat deden de kinderen.

Donderdag 20 februari 2020 is het precies 100 jaar geleden dat Jacinta naar de hemel ging. Vlak voor haar dood zou ze tegen Lucia gezegd hebben, dat ze in de hemel heel veel van Jezus en zijn moeder Maria ging houden. Ze overleed nog geen tien jaar oud in een ziekenhuis te Lissabon.

Paus Franciscus heeft haar en haar broertje heilig verklaard. De paus zei in Fatima: “Ook jonge kinderen kunnen heiligen worden.”

Bijna 1.000 kerstkaarten voor zieke kinderenWat in 2009 in de regio Den Bosch begon met een Kerstmiddag van Kinderen bidden voor Kinderen, waarbij 25 kinderen samen baden voor zieke kinderen, is intussen uitgegroeid tot een jaarlijkse, landelijke actie waarbij honderden kinderen kerstkaarten maken en bidden voor leeftijdsgenootjes die met de Kerstdagen in het ziekenhuis moeten blijven. Dit jaar zijn er bijna 1.000 kerstkaarten gekleurd en versierd, o.a. in Landgraaf, Utrecht, Rotterdam, Uden en Tilburg. Ook ontvingen we kaarten gemaakt tijdens de kinderwoorddienst in Biddinghuizen.

Heel veel dank aan al die kinderen die zo wat licht gebracht hebben tijdens de Advent!

Online-Adventskalender

Vanaf woensdag 27 november weer dagelijks een nieuw luikje open


Kinderen bidden voor Kinderen heeft een Online-Adventskalender ontwikkeld.

Het is een digitale versie van de vertrouwde papieren kalender, waarbij kinderen elke dag een luikje kunnen openen door erop te klikken. Daarachter steeds een andere verrassing: een verhaaltje, liedje, filmpje, knutselwerkje of ...
Begin bij het eerste luikje linksonder, met de datum 27 november. Luikje-voor-luikje worden kinderen meegenomen in het verhaal en de betekenis van Kerstmis.

Kerstkaarten 2019

Nieuwe kerstkaarten 2019

Het bezoek van de Wijzen aan het Kerstkind, geschilderd op een ‘delfts-blauw’ tegeltje. Dit is de nieuwste kerstkaart van Kinderen bidden voor Kinderen en kunstenares Susanna Hüsstege. Aan de binnenkant een mooie Kerstgedachte en ruimte voor uw persoonlijke groet.
Bovendien zal op woensdag 27 november het eerste luikje weer opengaan van de Online Adventskalender! Mis het niet!

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Bid jij ook voor deze kinderen?

Aan kinderen in Nederland en België:
Heb je het gezien op het Jeugdjournaal?

Mooi voor thuis en in de parochie

Voor de kinderwoorddienst, communievoorbereiding of thuis:
Kindvriendelijke invulling voor de oktobermaand.

Kinderwoorddienst Lopik

O.L.V. van Fatima en de Rozenkrans

Op zondag 6 oktober 2019 was in de Heilige Drie-Eenheidparochie te Lopik de Kinderwoorddienst geheel gewijd aan Onze Lieve Vrouw van Fatima en aan de Rozenkrans.

Klik op het plaatje hiernaast om het verslag van de werkgroep te lezen!

TIEN jaar Kinderen bidden voor Kinderen

3 oktober 2019

Vandaag, 3 oktober 2019, vierden we het tienjarig bestaan van Kinderen bidden voor Kinderen met een feestelijke middag in ’s‑Hertogenbosch: Na afloop van de H. Mis gingen alle kerkgangers in processie naar de kapel van de Zoete Moeder. Daar ging Plebaan Blom voor in een Tientje van de Rozenkrans, met als intentie het werk van onze stichting.

In het naastgelegen Sint-Jansmuseum werden onze materialen gepresenteerd.

3 oktober 2009

Op 3 oktober 2009 vond in de Sint-Janskathedraal van Den Bosch de eerste activiteit van Kinderen bidden voor Kinderen plaats. Een verrassend grote groep kinderen was gekomen voor het maken van een wenskaart met tekening voor zieke kinderen. Daarna een indrukwekkende processie met muziek, zang en vaandels naar de kathedraal. In de Mariakapel werd de speciaal voor kinderen ontwikkelde kinderrozenkrans gebeden.Jaarlijkse kindermiddag

Sindsdien heeft deze middag in Den Bosch jaarlijks plaatsgevonden.
Zaterdag 5 oktober was dit voor de ELFDE keer.

Landelijke organisatie

Kinderen bidden voor Kinderen is intussen een landelijke stichting die materialen en activiteiten ontwikkelt om met kinderen te bidden.

Weetjes:

 • zo’n 30.000 kinderen namen de afgelopen tien jaar deel aan ca. 150 kinderactiviteiten in NL/B
 • ons Verteltheater laat kinderen kijken en luisteren naar het leven van Jezus
 • vanaf 27 november gaat weer dagelijks een luikje open van onze Online-Adventskalender
 • onze stichting heeft de steun van de NL bisschoppen en is toegewijd aan Maria
 • in 2020 wordt onze website vernieuwd voor meer gebruiksgemak

Uw steun is welkom

Onze stichting is altijd op zoek naar mensen die ons willen helpen om kinderen op een eigentijdse, kindvriendelijke manier te brengen tot gebed. Contact: info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl
Aangezien wij afhankelijk zijn van donaties, zijn we ook blij met financiële steun.
Stichting Kinderen bidden voor Kinderen is een ANBI

Presentatietafel bij Gezinsmis in Bladel

door: moeder Yvonne uit Bladel

Op zondag 8 september was er een speciale gezinsviering in de Sint Petrus Banden kerk te Bladel.

Thema van de viering:
Hoe houd ik het vuur voor het geloof brandend in mijn gezin?

Omdat ik een jong gezin heb, had deze viering in het bijzonder mijn aandacht getrokken. Na de viering was er een bijeenkomst omtrent dit thema voor ouders door priester Antoine Bodar*. De kinderen, ingedeeld in drie groepen, hadden een eigen programma.

Tevens stond achterin de kerk een tafel van de Stichting Kinderen bidden voor Kinderen. Er lagen prachtige handgetekende kinderboekjes, kaarten, dvd’s, rozenkransen en medailles voor kinderen.

Vakantietips

Voor thuis of op vakantie

Verteltheater Kindergebedjes Kleurplaten Tekenfilmpjes

15 augustus - Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming

Een belangrijke feestdag van Maria en daarom in België, Frankrijk en veel andere landen zelfs een vrije dag. We vieren dat Maria door God in de hemel is opgenomen. Wat betekent dit? Toen Maria dood ging, liet God haar rechtstreeks naar de hemel gaan met ziel en lichaam. Meteen naar de hemel, dat is ook het geval voor de zielen van heilige mensen wanneer ze sterven. Maar Maria is zo heilig, dat haar lichaam niet op aarde thuishoort maar in de hemel. Daarom is er nergens op aarde een graf van Maria.


Meimaand = Mariamaand

Gepubliceerd: 16 april 2019

Koningsdag, Bevrijdingsdag, Moederdag. Een speciale dag vanwege de koning, de bevrijding, moeders. Voor Maria echter is de hele maand mei extra aandacht. Dit is al heel lang zo. Al 500 jaar geleden organiseerde de vrolijke priester H. Filippus Neri voor de jeugd in Rome elke dag van de maand mei een uur van gebed tot Maria. Zo’n 250 jaar geleden was het in heel Europa gebruikelijk om in mei het Mariabeeld te versieren en dagelijks de rozenkrans te bidden.

In Nederland is het nu nog steeds zo dat in mei meer mensen dan anders bij Maria komen bidden. Zoals Maria eens vol liefde de kleine Jezus droeg, zo draagt Moeder Maria nu al Gods kinderen in haar hart. Daarom is het mooi om op Moederdag speciaal ook Maria te bedanken met een roos van gebed. Kijk op het kaartje waar is meegedaan.

De traditie doorgeven aan kinderen

Daarvoor hebben wij diverse suggesties, voor jong en oud, voor parochies en thuis. Lees meer...

13 mei: verschijning van Maria in Fatima

Op 13 mei 1917 gebeurde er iets heel bijzonders in de buurt van Fatima, een klein dorpje midden in Portugal. Maria kwam vanuit de hemel en sprak met 3 herderskinderen. Het waren Lucia Dos Santos (10 jaar), Francisco Martos (8 jaar) en zijn zusje Jacintha (7 jaar).

Het was de tijd van de eerste wereldoorlog. Maria vertelde deze kinderen hoeveel verdriet het God doet wanneer mensen slechte dingen doen. Ook vertelde Zij dat bidden veel goed kan maken. Zij vroeg aan hen om elke dag de Rozenkrans te bidden en te bidden om vrede. De kinderen vonden het heel fijn om Maria te zien en ze deden graag wat de mooie Dame aan hen vroeg.

Ken je dit waargebeurde verhaal al?
Nee? Klik dan hier voor de filmpjes en het verhaal- en kleurboek voor kinderen.
Ja? Dan kun je vast wel het goede woord invullen in deze zinnen:
 1. Vóórdat Maria kwam, verscheen er eerst drie keer een ….. aan de herderskinderen.
 2. Tienduizenden mensen waren erbij toen op 13 oktober 1917 een groot wonder met de … gebeurde.
 3. Twee van de kinderen stierven jong, maar …. is non geworden in een klooster.

Materialen voor kinderen

Verhaal en kleurboek Fatima DVD Fatima Geheimen Rozenkrans en Fatima Zigzagkaart Weesgegroet-kaarten
Deze zijn tegen vrijwel kostprijs te bestellen via het Bestelformulier.

Geef een roos aan Maria op Moederdag!

Tussenstand: 23 mei - 2945 Rozen voor Maria

Gepubliceerd: 11 april 2019

Op Moederdag geven veel kinderen een mooie tekening of bloemen aan hun mama. Maar denken we wel aan Maria, onze hemelse Moeder? Maak daarom zondag 12 mei ook tot Moederdag voor Maria!
Door een ‘roos van gebed’ om Maria te bedanken.
Door een Weesgegroet met alleen deze intentie.

Superboeket van Maria’s kinderen

Iedereen, jong én oud, is een kind van Maria. Wat een prachtig boeket wordt het als heel veel mensen op Moederdag een Weesgegroet bidden, samen of alleen; thuis, in de kerk of waar dan ook. Vorig jaar waren er meer dan 2.000 rozen van gebed.

Dit jaar zijn er nu al meer dan 1.000 rozen aangemeld.
Kijk op het kaartje of jouw woonplaats er al bij staat!

Deelname doorgeven

Gezinnen en parochies, maar ook mensen die individueel een roos aan Maria aanbieden, worden gevraagd te laten weten: Aanmelden
Lees verder...

Communicanten bidden voor Communicanten 2019

datum eindstand: kralen: communicanten:
juni 2019 96 1.972

Verbonden met elkaar door één Weesgegroet

Sinds de start van deze actie in 2012 hebben al ruim 15.000 communicanten in Nederland met elkaar een ketting van gebed gevormd. Heel eenvoudig: door samen als communiegroep één Weesgegroet te bidden voor andere communicanten in Nederland.

Doet uw parochie ook (weer) mee?

Laat ons dan via het aanmeldformulier weten:
hoeveel kinderen samen het Weesgegroet gaan bidden
• op welke datum en in welke plaats

Dan kunnen we op deze site de actuele stand tonen. Juist nu in ons land steeds minder mensen naar de kerk gaan, kan het motiverend zijn om te zien dat op veel plaatsen kinderen bidden met en voor elkaar. Inmiddels doen alle bisdommen mee!

Aanmelden

Gratis felicitatiekaart

Vanwege ons 10-jarig jubileum... Lees meer...

Gevraagd: Kraaltjes voor Vrede op 4 april

Heilige Francisco

Dit is een foto uit 1917 van Francisco Marto. Weet je nog? In dat jaar kwam Maria uit de hemel naar Fatima (een dorpje in Portugal) om aan hem, zijn zusje Jacinta en zijn nichtje Lucia te vragen elke dag de Rozenkrans te bidden voor vrede in de wereld. Dat deden de kinderen.

Francisco was 10 jaar toen hij heel erg ziek werd. Zo ziek dat hij niet meer beter kon worden. Vol vertrouwen dacht hij aan wat Maria gezegd had: “Francisco zal ook in de hemel komen. Maar hij moet wel nog veel bidden.” Dat had hij gedaan. Het liefst bij de ‘verborgen Jezus’, zoals de jongen de heilige hostie noemde.

Donderdag 4 april is het precies 100 jaar geleden dat Francisco naar de hemel ging. Paus Franciscus heeft hem en zijn zusje heilig verklaard. De paus zei in Fatima: “Ook jonge kinderen kunnen heiligen worden.”

Bid ook mee op donderdag 4 april

De parochie in Fatima vraagt om op 4 april de ‘Rozenkrans voor de Vrede’ te bidden. In Nederland zal dit in veel kerken gebeuren.

Thuis kun je natuurlijk ook meedoen. Bijvoorbeeld met de Online Rozenkrans of met een Kraaltje voor Vrede. Vorig jaar hebben ongeveer 1.000 kinderen een Wees gegroet Maria gebeden voor vrede in de wereld. Je kunt je hier aanmelden.

Het gebed in Fatima wordt live uitgezonden voor de hele wereld, via sociale media en op internet via Angelus TV.
Voor meer informatie: www.materfatima.org

Wist je dat Stichting Kinderen bidden voor Kinderen onder de bijzondere bescherming staat van de heilige kinderen Jacinta en Francisco? Dat gebeurde in Den Bosch...

Voor het 7e jaar kerstkaarten naar ziekenhuizen


Ook dit jaar hebben kinderen weer kerstkaarten gemaakt voor kinderen die tijdens Kerstmis in het ziekenhuis moesten blijven. We ontvingen prachtige kaarten uit o.a. Hellevoetsluis, Veenendaal, Eindhoven, Montfoort.

Veel dank aan alle kinderen die met een kerstkaart en een gebedje een beetje licht hebben gebracht tijdens Kerstmis.

In de Advent 2019 kunnen jullie opnieuw meedoen aan de landelijke actie Kerstkaarten maken voor zieke kinderen.Pastoor Smits vertelt over het bezoek van Kinderclub Rafael Utrecht aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Lees verder...

Knutselochtend met Kerst-kijkdoos

Achter een van de luikjes van onze Online-Adventskalender zaten de materialen om zelf een kerst-kijkdoos te maken. Hiermee zijn ze in Alphan a/d Rijn aan de slag gegaan.

Op zaterdagochtend 22 december kwamen de 12 deelnemers met een verstandelijke beperking naar de Lichtkring, onze kerk.

Lees meer...

Adventstijd met kinderen

Om met kinderen op weg te gaan naar Kerstmis, zijn er diverse materialen en activiteiten:

Online Adventskalender Goed nieuws van God Jezus is geboren kerstkaarten maken nieuwe dubbele kerstkaart

Tussenstand: Ongeveer 1.000 kinderen

Kinderen bidden Kraaltje voor Vrede

Kinderen worden gevraagd dit jaar een Rozenkranskraaltje te bidden voor de vrede en zo op hun manier gehoor te geven aan de oproep van de bisschoppen.

Dit jaar hebben al ongeveer 1.000 kinderen meegedaan, op diverse plaatsen in Nederland.

Bid u ook met kinderen een Weesgegroet voor de Vrede in de wereld? Laat het ons dan weten. Het kindergebed is extra krachtig!

Lees meer...

Een miljoen kinderen bidden

Doe je ook mee?

Op 18 oktober bidden ongeveer een miljoen kinderen over de hele wereld de Rozenkrans voor vrede. Gaat u ook met kinderen bidden? U kunt al deelnemen met één Tientje van de Rozenkrans en dat kan de hele maand oktober.

Aanmelden
Lees meer...

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Bid ook een Tientje mee in oktober 2018

Sinds 2015 bidden duizenden Nederlandse en Belgische kinderen in de maand oktober een Tientje van de Rozenkrans voor kinderen die te lijden hebben als gevolg van oorlog. Dit jaar gaan we speciaal bidden voor kinderen die als vluchteling in ons land zijn.

Feruz

Feruz (11) en haar jongere broertje Fanuel (9) en zusje Armana (4) uit Eritrea zijn sinds een paar maanden in Nederland. Hun vader was al eerder uit zijn geboorteland gevlucht, vanwege politieke onderdrukking en de oorlog met Ethiopië. Meer dan 15 jaar diende hij in het leger, terwijl hij maar vijf keer zijn familie mocht bezoeken.

Het gezin is heel blij eindelijk weer samen te zijn. Kort geleden was er goed nieuws: ze mogen een nieuwe toekomst opbouwen in Nederland. Voor de kinderen is het hier nog wel wennen aan de taal, aan het weer, aan de school, aan de cultuur.

Giacomo (9) en José (11) uit Nederland kunnen zich dat goed voorstellen. Voor deze kinderen, maar natuurlijk ook voor alle andere oorlogskinderen, gaan zij in oktober elke dag een Tientje van de Rozenkrans bidden.

Weet je dat:

Verbonden door een Tientje

Zoals de kralen van een rozenkrans met elkaar verbonden zijn, zo zijn kinderen door gebed verbonden met de oorlogskinderen voor wie ze bidden.

Nieuw: Tientjesarmband

Kinderen kunnen gemakkelijk en snel een eigen armbandje rijgen met de pakketten die Stichting Kinderen bidden voor Kinderen hiervoor aanbiedt.

Lees meer...
Aanmelden Bestellen

Jaarevenement Kinderen bidden voor Kinderen

Zaterdag 6 oktober - Sint-Janskathedraal, ’s-Hertogenbosch

Elke eerste zaterdag van oktober wordt in en rond de Sint-Janskathedraal het jaarevenement van Kinderen bidden voor Kinderen georganiseerd.
Kijk hier voor het verslag van vorig jaar.
 • Kaarten maken in het Sint-Jansmuseum De Bouwloods
 • Muzikale kinderprocessie
 • Samen bidden bij Maria in de Sint-Janskathedraal
 • Gezamenlijke afsluiting in het Sint-Jansmuseum De Bouwloods
Vriendjes, vriendinnetjes, ouders, opa’s en oma’s zijn allemaal welkom van 14.30 tot 16.30 uur!

Geslaagd Gezinsweekend Helvoirt

Gepubliceerd: 6 juni 2018

Op zaterdag 2 juni was Kinderen bidden voor Kinderen in het bezinnings­centrum ‘Emmaus’ in Helvoirt te gast bij Stichting Katho­lie­ke gezinsweekenden. Voor 4 groepen in de leeftijd van 3 t/m 14 jaar hadden we een programma ontwikkeld gebaseerd op het the­ma communicatie van dit gezinsweekend. Een afwisselend programma met filmpjes, uitleg, zingen, knutselen en uiteraard bidden.

De jongste kindergroepen...

Het verteltheater op Radio Maria

Gepubliceerd: 9 maart 2018

Kinderen bidden voor Kinderen was te gast bij Radio Maria Nederland om te vertellen over het Verteltheater.
Beluister het interview hier terug.

Het wordt ook nog op Radio Maria een paar keer herhaald.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman