Vandaag is donderdag 29 februari  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Kinderen bidden voor Kinderen
(KBVK)

Kinderen bidden voor Kinderen

Website E-mail

Programma’s en materialen om kinderen te leren bidden voor kinderen die ziek zijn of die om andere reden gebed extra nodig hebben. Vaak in combinatie met kinderactiviteiten met kaarten maken voor deze kinderen.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 14 april 2017    Evangelie van 2017-04-14
(Goede Vrijdag / Heilige Lidwina)
begintijd10:00 uur
eindtijd11:00 uur
 titelGoede Vrijdag met kinderen - afsluiting KgaK
beschrijving

Op Goede Vrijdag horen de kinderen waarom deze vrijdag goed is. De kruisweg wordt door de kinderen om 10.00 uur ’s ochtends gelopen en gebeden met pastoor Gouw.
Na deze kruisweg, die ongeveer 45 minuten duurt, mogen de kinderen de meegebrachte (witte) bloemen bij het kruis leggen. Deze bloemen worden met Pasen voor de versiering van de kerk gebruikt.

Na deze kruisweg kunnen de laatste dozen die gevuld zijn tijdens het Vastenproject voor de kinderen die bekend zijn bij de ontvangende Stichting ingeleverd worden. Klik op de link hieronder bij info en lees hier verder over het Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen.

Wanneer kinderen hun doos inleveren mogen zij een klein kruisje van het grote kruis op de informatietafel achter in de kerk halen. Achter op dit kruisje mag de naam geschreven worden en vervolgens dit kruisje onder een van de kruiswegplaten ophangen. Zo heeft het gevende kind het zware kruis van Jezus een stukje lichter gemaakt. Door te doen zoals Jezus ons heeft voorgedaan: iets goeds en moois doen voor een ander en voor jouw ontvangende kind gebeden. Ook al is de doos gevuld: bidden kan je nog steeds doen voor hem of haar, dat is zo fijn: je kunt altijd de hulp van God vragen voor jouw kind!

info

www.lambertuskerk-rotterdam.nl/kinderen-geven-aan-kinderen.html

kinderen@lambertuskerk-rotterdam.nl of rotterdam@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

(010) 412 36 90

Secr: Hoflaan 121   3062 JE Rotterdam

organisatieKinderen bidden voor Kinderen
locatieH. Lambertuskerk
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl