Vandaag is vrijdag 19 juli  

Twintigjarig Jubileum

28 februari 2024 - 10:00 uur
Twintigjarig Jubileum Tot onze grote schrik is ons Twintigjarige Jubileum onopgemerkt aan ons voorbij gegaan. De start van de katholieke kalender was op 15 augustus 2003 - toen nog als kalender onder de website van Katholiek Nieuwsblad. De oudste activiteit in onze database is een bijeenkomst van TeenerTime in Beverwijk:

33.333 activiteiten!

11 september 2017 - 13:11 uur
Na ruim veertien jaar van gestaag volhouden, staat de teller op maar liefst DRIEËNDERTIG-DUIZEND-DRIEHONDERD-DRIE-EN-DERTIG activiteiten!

33.333 Activiteiten! De eerlijkheid gebied te vermelden dat er misschien wel een paar activiteiten dubbel in hebben gestaan en er ook zeker wel een paar foutief ingevoerde activiteiten zijn verwijderd. Maar we moeten natuurlijk toch ergens een mijlpaal aanhouden, dus dat doen we dan maar met de recordteller van de database.

De activiteit met ID nummer 33333 is een bijeenkomst in de pastorie van de Nicolaasbasiliek in Amsterdam rond de DVD-serie van Fr. Robert Barron:

Heilig Jaar van de Barmhartigheid

13 november 2015 - 16:45 uur
Heilig Jaar van de Barmhartigheid Het door paus Franciscus afgekondigde Heilig Jaar van de Barmhartigheid start op 8 december 2015, de 50ste verjaardag van de afsluiting van het Tweede Vaticaans Concilie en Hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria. Paus Franciscus zal die dag in Rome de Heilige Deur van de Sint Pieter openen. Op 13 december worden in bisdommen wereldwijd Heilige Deuren geopend.

Natuurlijk biedt Rkactiviteiten.nl weer een mooi platform voor een overzicht van gerelateerde activiteiten: Weet je van een activiteit die er nog niet op staat, meld deze dan alsjeblieft per e-mail of middels het formulier

25.000 Activiteiten!

7 januari 2013 - 22:55 uur
Het is officieel: VIJFENTWINTIGDUIZEND ACTIVITEITEN heeft Rkactiviteiten onder de aandacht gebracht. Precies 2 jaar plus 1 dag nadat we de 20.000ste activiteit registreerden, zitten we op de 25.000!

25.000 activiteiten Dat vraagt natuurlijk om enige uitleg... In augustus 2003 zijn we reeds begonnen met het opzetten van een kalender, maar die 'hing toen nog onder' de website van Katholiek Nieuwsblad. Toen KN in december 2008 overstapte naar een andere websitebouwer zijn we als Rkactiviteiten.nl doorgegaan met de kalender. In minder dan 9½ jaar zijn er dus 25.000 activiteiten ingevoerd!

De eer van de 25.000ste valt te beurt aan een lezing Islam, bedreiging of uitdaging? door Kerk in Nood in Groningen: www.rkactiviteiten.nl/?id=25000.

De Katholieke Kerk is springlevend!!! Natuurlijk wordt je bijdrage op prijs gesteld: meld activiteiten die je nog niet op de kalender ziet via www.rkactiviteiten.nl/toevoegen

KJD 2012

5 november 2012 - 11.41 uur
Zondag 4 november vond de 35e Katholieke Jongerendag plaats in de Maaspoort te ’s-Hertogenbosch, altijd een groot katholiek feest!

Rolbanner Hoewel we ons eerst hadden neergelegd bij het verstek laten gaan omdat het huren van standruimte niet binnen het budget (hebben we een budget?) van Rkactiviteiten past, kregen we op het laatste moment een stukje stand aangeboden door Radio Maria Nederland! Hierbij bedanken wij daarom Radio Maria Nederland voor de geboden ruimte en de vruchtbare coöperatie!

Dan toch maar in de buidel getast en besloten om zo'n rolbanner aan te schaffen, maar ja - die moet nog wel even ontworpen worden... het resultaat staat hiernaast. Wat ga jij doen?

Het was een hartverwarmende dag met heel veel vrienden en bekenden, maar -hoopvol- met ook heel veel jongeren die we niet kennen, die met een open hart uitkomen voor hun katholieke geloof! Een mooie dag met veel nieuwe indrukken, contacten en natuurlijk activiteiten!

We kunnen ons opmaken voor volgend jaar - de rolbanner hebben we dan al...

Weekoverzicht

24 oktober 2012 - 10.22 uur
Naast het rechttoe-rechtaan lijstoverzicht van activiteiten die je al jaren kent en waardeert, hebben we nu ook een wat meer speelse pagina gemaakt.

Weekoverzicht Zie het maar als een prikbord met daarop allemaal post-it memo'tjes met activiteiten. Vanzelfsprekend zijn de memo'tjes aanklikbaar voor meer informatie.

Je vindt het nieuwe weekoverzicht onder het menu Beeld, optie Weekoverzicht. Laat je niet afschrikken door het woordje beta - hij werkt perfect! Beta wil slechts zeggen dat er nog aan gesleuteld wordt.

Natuurlijk zijn we bijster nieuwsgierig naar jouw mening! Laat ons weten of het nieuwe weekoverzicht je bevalt of op welke manier we de informatie ook kunnen ontsluiten! info@rkactiviteiten.nl

Jaar van het Geloof

16 september 2012 - 14.57 uur
Paus Benedictus XVI heeft een speciaal ‘Jaar van het Geloof’ aangekondigd. Dit jaar begint op 11 oktober 2012, op de 50ste verjaardag van de opening van het Tweede Vaticaans Concilie.

Jaar van het Geloof.nl Op die datum is het ook 20 jaar geleden dat de Katechismus van de katholieke Kerk werd gepubliceerd. Het Jaar van het Geloof wordt afgesloten op 24 november 2013, op het Hoogfeest van Christus Koning van het Heelal.

In het kader van Jaar van het Geloof worden door het hele land activiteiten georganiseerd. Daarom hebben we een pagina opgezet waar al deze activiteiten netjes op een rij staan. Weer een service van Rkactiviteiten.nl!

www.rkactiviteiten.nl/jaarvanhetgeloof

JongKatholiek Agenda

24 augustus 2012 - 10.21 uur
De website Jongkatholiek.nl voorziet katholieke jongeren al jaren van alle nodige informatie over initiatieven zoals de Katholieke Jongerendag, de Wereldjongerendagen en allerlei jongerengroepen.

JongKatholiek.nl Belangrijk onderdeel van deze website is de agenda en daar is alweer een poosje geleden wat veranderd. Dagelijks worden de jongeren­activiteiten uit Rkactiviteiten.nl nu gekopi­eerd naar de agenda van Jongkatholiek! Uiteraard staat in de rechterkolom Powered by Rkactiviteiten.nl.

Dat betekent concreet dat de agenda van JongKatholiek.nl fors meer activiteiten bevat, maar ook dat organisaties nog maar op één plek hun activiteiten hoeven aan te melden! Jongeren­activiteiten komen automatisch ook in de agenda van JongKatholiek terecht! Natuurlijk houdt de redactie zich het recht voor activiteiten te weigeren.

Steeds meer websites maken nu gebruik van de database van Rkactiviteiten.nl, bijvoorbeeld Bisdomhaarlem-amsterdam.nl, Katholiekgezin.nl, WKJ.nl, Arsacal.nl en diverse parochie­websites. Neem vrijblijvend contact op om te informeren naar de mogelijkheden voor jouw website! Of lees de informatie over integratie eens rustig door.

Meld dus vanaf nu alle jongerenactiviteiten aan op Rkactiviteiten.nl en ze verschijnen zowel op Rkactiteiten.nl als op JongKatholiek.nl!

Posters

8 maart 2012 - 21.53 uur
Vandaag hebben we een aanplakbord in elkaar getimmerd en rechtopgezet. Gelukkig is een digitaal aanplakbord wat eenvoudiger in elkaar te zetten dan een van houten balken en multiplex!

Posters Je kunt je vraagtekens zetten bij het praktisch nut van zo'n overzicht, maar kleurrijk is het in ieder geval wel! En zo'n aanplakbord op internet kent natuurlijk geen grenzen, zodat geen poster ‘over een ander geplakt’ hoeft te worden!

Elke activiteit kunnen we voorzien van een plaatje van de bijbehorende flyer compleet met eventuele doorklik naar een groter exemplaar of naar de PDF.

Inspiratie voor dit idee kregen we van Miek. Heb jij ook een goed, handig of leuk idee - kom maar op!

Postcodegebieden

3 december 2011 - 0.07 uur
Omdat een provincie toch wel erg groot is, maar ook speciaal voor parochies/organisaties die aan de grens van een provincie wonen introduceren we postcodegebieden voor integratie-opties.

Postcodegebieden In Nederland zijn een kleine 100 postcodegebieden op basis van de eerste twee cijfers van de postcodes.

De verschillende integratiescripts bieden nu ook de mogelijkheid om van 1 tot maximaal 5 postcodegebieden te selecteren. Vraag naar de mogelijkheden en/of assistentie bij het integreren van Rkactiviteiten op je website!

Rkactiviteiten.nl blijft streven naar een zo compleet mogelijk aanbod van mogelijkheden.

11-11-11 11:11:11

18 oktober 2011 - 11.37 uur
De datum waar we allemaal op zitten te wachten, kantelpunt in het leven, de grooote 6 x 11 komt eraan!

11-11-11 11:11:11 Traditioneel is de elfde van de elfde natuurlijk de opening van het (katholieke) carnavals­seizoen, voor wie daar iets aan doet. Maar deze datum zal toch wellicht ook door verenigingen en organisaties worden aangegrepen om iets bijzonders te organiseren!

We houden ons van harte aanbevolen voor activiteiten die rond de elfde van de elfde van de elfde (om 11:11:11 uur) worden georganiseerd! www.rkactiviteiten.nl/toevoegen

Hofleverancier

31 maart 2011 - 10.40 uur
Vandaag is Rkactiviteiten.nl een grote eer te beurt gevallen: we mogen het predikaat Hofleverancier gaan voeren.

Hofleverancier “Hare Majesteit De Koningin heeft bij haar beschikking van 21 maart 2011 het recht tot het voeren van het koninklijk wapen met de toevoeging Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier verleend aan Rkactiviteiten.nl”.

Wij zijn zeer dankbaar dat Koningin Beatrix op deze wijze het belang van Rkactiviteiten onderstreept en het werk van het bijhouden van de kalender waardeert.

Geef toe, het zou leuk zijn - koninklijke waardering!

RSS en Beautiful Blues

28 februari 2011 - 14.02 uur
Ratadadata Táaaaa... Jawel, een overzicht van Rkactiviteiten is vanaf heden ook beschikbaar als een RSS feed!

Irenaeus.nl Bij het beschikbaar stellen van informatie over activiteiten is RSS misschien niet de meest logische keuze. RSS is bedoeld voor het melden van nieuwe berichten op een website. Toch bieden we nu RSS als integratie­mogelijkheid, simpelweg omdat het zo bekend is en de diverse website­systemen er vaak een standaard­oplossing voor hebben in de vorm van widgets, modules of componenten.

Directe aanleiding was de positieve reactie van Beautiful Blues en de uitdaging om Rkactiviteiten in een ‘widget’ in WordPress te trimmen. Standaard kan WordPress een lijstje met links presenteren die wordt gevoed door een RSS feed.

Het resultaat is een keurig lijstje met activiteiten die plaatsvinden in Utrecht op de nieuwe blogwebsite van Beautiful Blues: www.irenaeus.nl - in de linker kolom.

Daarmee heeft Rkactiviteiten.nl er weer een integratie­mogelijkheid bij! Lees meer over de mogelijk­heden op de integratiepagina.

Landingspagina's

16 februari 2011 - 14.50 uur
Zijn ze bij Rkactiviteiten gek geworden? Landingspagina's?
Een landingspagina is een pagina waarop de argeloze websurfer terechtkomt, ‘landt’, wanneer ze via een actie, banner of folder op je website terechtkomen. Voor Rkactiviteiten hebben we het dan specifiek over handig te onthouden webpagina-adressen zoals www.rkactiviteiten.nl/wjd

Landingspagina's Hieronder een overzichtje van landingspagina's:

www.rkactiviteiten.nl/bedevaart
www.rkactiviteiten.nl/gezin
www.rkactiviteiten.nl/jong
www.rkactiviteiten.nl/lourdes
www.rkactiviteiten.nl/taize
www.rkactiviteiten.nl/toevoegen
www.rkactiviteiten.nl/tridentijns
www.rkactiviteiten.nl/wjd

Om het nog gemakkelijker te maken een bepaalde selectie van Rkactiviteiten te gebruiken, zijn een aantal landingspagina's in het leven geroepen. Wanneer je behoefte hebt aan een speciale nog-niet-bestaande landingspagina, geef het maar door!

Daarnaast bestaan er nog een aantal specifieke subpagina's:

www.rkactiviteiten.nl/kinderenbiddenvoorkinderen
www.rkactiviteiten.nl/mariamater
www.rkactiviteiten.nl/mothersprayers
www.rkactiviteiten.nl/prolife
www.rkactiviteiten.nl/roeping
www.rkactiviteiten.nl/theologievanhetlichaam
www.rkactiviteiten.nl/tienergroepcheminneuf
www.rkactiviteiten.nl/tienergroepdenbosch
www.rkactiviteiten.nl/vvrkk

20.000 activiteiten

6 januari 2011 - 22.06 uur
Maandag 3 januari twitterden we nog dat de teller op 19.900 activiteiten stond, nu zijn we al de 20.000 ruim gepasseerd!

20.000 activiteiten Dat vraagt natuurlijk om enige uitleg... In augustus 2003 zijn we reeds begonnen met het opzetten van een kalender, maar die 'hing toen nog onder' de website van Katholiek Nieuwsblad. Toen KN anderhalf jaar geleden overstapte naar een andere websitebouwer zijn we als Rkactiviteiten.nl doorgegaan met de kalender. In minder dan 7½ jaar zijn er dus ruim 20.000 activiteiten ingevoerd!

Daarmee zijn we tevens weer door de magische grens van 1000 toekomstige activiteiten heengegaan! Terwijl we dit schrijven staat de teller op 1011 toekomstige activiteiten. De Katholieke Kerk is springlevend!!! Natuurlijk wordt je bijdrage op prijs gesteld: meld activiteiten die je nog niet op de kalender ziet via www.rkactiviteiten.nl/toevoegen

Agenda in Omega-Magazine

28 december 2010 - 21.19 uur
Omega-Magazine, het mooiste en beste jongerenblad van en door katholieke jongeren, heeft een eXtreme Makeover ondergaan.

Omega Magazine Onderdeel van de nieuwe opmaak is een centerfold met een agenda-overzicht. Die activiteiten -je voelt hem al- komen rechtstreeks uit Rkactiviteiten.nl! Nog een reden om de activiteiten van jouw jongerengroep, parochie en bisdom zo snel mogelijk aan te melden!

Een goede tip: haal -nadat je het magazine helemaal gelezen hebt, natuurlijk- de agenda er uit en hang die op in het jeugdhonk, de pastorie of achterin de kerk! (natuurlijk wel even toestemming vragen...)

Nieuwe pagina Pro-Life

29 november 2010 - 09.23 uur
Naar aanleiding van een oproep van paus Benedictus XVI werden zaterdag 27 november, de vooravond van de eerste zondag van de Advent, wereldwijd wakes voor het ongeboren leven georganiseerd. Speciaal daarvoor hebben wij een pagina opgezet met een overzicht van 13 activiteiten die in dit kader in Nederland en Vlaanderen werden georganiseerd!

Pro-Life Nu de Advent begonnen is, hebben we de speciale pagina voor de wakes voor het ongeboren leven omgebouwd in een Pro-Life pagina waar Pro-Life-activiteiten, een gebed en verwijzingen naar berichten en achtergrondinformatie worden vermeld.
Deze pagina heeft als adres www.rkactiviteiten.nl/prolife

Natuurlijk houden we ons van harte aanbevolen voor je aankondigingen. Breng ons op de hoogte van een lezing, conferentie, gebedsbijeenkomst of wake die over dit onderwerp wordt gehouden!
Gebruik het toevoegformulier

Try me!

19 november 2010 - 18.11 uur
Op de stand van Kerk in Nood op de Katholieke Jongerendag kon men met de paus op de foto en dat aanbod kon ik natuurlijk niet weerstaan.

Try me! Op het t-shirt staat Try me! - Probeer mij! Daaronder staat een volstrekt onbegrijpelijke afbeelding met spikkels. Behalve de grote afbeelding staan er nog een stuk of twintig kleinere 'spikkelpostzegels' op de voor- en achterkant. Lees de vorige blog posting voor een uitleg over deze QR codes.

Met dank aan Kerk in Nood voor het bieden van dit Kodakmoment! (had ik misschien door de knieën moeten gaan?)

QR codes

7 november 2010 - 10.00 uur
Heb je je wel eens afgevraagd waar die rare vierkante postzegels met stippen voor zijn? Dit zijn zogenaamde 2-dimensionale streepjes­codes, ook wel bekend als QR codes (Quick Response).

QR Code Maak je geen zorgen als je er geen brood van kan bakken, ze zijn niet bedoeld voor mensen. Maar als je de gelukkige eigenaar bent van een moderne mobiele telefoon, kun je zo'n postzegel eenvoudig scannen met behulp van de camera. Na het inscannen kun je - afhankelijk van hoe smart je phone is - de informatie van een activiteit rechtstreeks aan je agenda toevoegen! Begin- en einddatum, begin- en eindtijd, titel en plaats en een link naar meer informatie worden met één klik ingelezen! Dat scheelt weer heel wat vingerkramp en RSI...

Bij alle activiteiten staat vanaf nu zo'n QR code. Om psychedelische effecten te voorkomen worden ze heel klein getoond, maar even met de muis aanklikken geeft een groter exemplaar die zich goed laat scannen. De introductie vindt niet voor niets op 7 november plaats: op de Katholieke Jongerendag wordt opzichtig aandacht gevraagd voor Rkactiviteiten!

Rkactiviteiten op Catholica.nl

4 oktober 2010 - 15.11 uur
Ook de website van Catholica, katholiek magazine voor Nederland en Vlaanderen, toont nu de activiteiten van Rkactiviteiten!

Catholica Steeds meer websites maken gebruik van de data van Rkactiviteiten (www.katholiekgezin.nl> / www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl / www.bartholomeusparochie.nl / www.wkj.nl / www.teenertime.nl / ...).

Als dit geen mooi voorbeeld is van samenwerking en krachtenbundeling, weet ik het ook niet meer! Weet je een website die de informatie van Rkactiviteiten zou kunnen opnemen, laat het weten en we gaan erachteraan!

Nieuwe menubalk

3 april 2010 - 10.18 uur
Om het nog eenvoudiger te maken de juiste activiteiten te vinden, hebben we de tabjes bovenin vervangen door een heuse menubalk. Hierdoor zijn er veel meer mogelijkheden om de diverse selecties onder de aandacht te brengen.

Nieuwe menubalk Met de nieuwe menustructuur heb je toegang tot meer dan honderd presets! Bovendien hebben we in de menustructuur een indeling gemaakt naar soort organisatie en hebben we veelgebruikte selecties handig bij elkaar gezet.

Wat is het verschil met het selecteren van een organisatie of categorie in de uitklaplijstjes? Wie de uitklaplijstjes gebruikt, selecteert in de gekozen periode. Deze staat standaard op 'komende 7 dagen' maar kan aangepast naar keuze. Wie via de menu-keuzes kiest, selecteert in één keer de doelgroep, categorie en organisatie in álle periodes.

Tevens hebben we ervoor gezorgd dat het menu blijft staan boven de detailpagina van een activiteit zodat je meteen naar een andere preset kunt doorklikken. Ook de Info-pagina's met de colofon, de blog, de veelgestelde vragen, enzovoort, verschijnen op dezelfde pagina.

We hopen hiermee de gebruikerservaring flink te hebben verbeterd, maar staan open voor uw reactie! info@rkactiviteiten.nl

Gratis? Ja, echt helemaal gratis!

6 maart 2010 - 21.37 uur
Met name naar aanleiding van het interview op Radio Maria krijgen wij veel reacties. Leuke en bemoedigende reacties maar ook vragen over bijvoorbeeld de kosten van Rkactiviteiten.nl. Het is echt waar: Rkactiviteiten is en blijft een 100% gratis dienst en daarbij tonen we geen reclame!

Gratis! De website Rkactiviteiten.nl is een uit de hand gelopen probeerproject van bijna zeven jaar geleden om me PHP en MySQL eigen te maken. Intussen is het uitgegroeid tot de grootste en onafhankelijke katholieke kalender op internet! Inmiddels staat de teller op ruim 17.000 activiteiten waarvan ruim 1200 in de toekomst.

Het bijhouden van deze kalender brengt veel werk met zich mee en er zijn jaarlijkse kosten van domeinregistratie en hosting. De kosten worden gedragen door internetbedrijf iMoose en verloren kwartiertjes worden goed gevuld met het invoeren van activiteiten en onderhoud aan het programma. We houden het al bijna zeven jaar vol en zijn vastbesloten het nog lang vol te houden en verder uit te bouwen!

Rkactiviteiten op wkj.nl

25 februari 2010 - 22.45 uur
Op allerlei manieren is het mogelijk de informatie van Rkactiviteiten.nl op te nemen binnen andere websites. Voorbeelden hiervan zijn www.katholiekgezin.nl, www.bisdom-roermond.nl/huwelijk_gezin, www.ihgo.nl, www.bartholomeusparochie.nl, en vele andere. Nu heeft ook de WKJ bij het vernieuwen van hun website de kalender geïntegreerd. Zowel de 5 eerstvolgende activiteiten op de voorpagina als het activiteitenoverzicht komt rechtstreeks uit Rkactiviteiten!

WKJ Al met al een win-win-situatie: meer aandacht voor jullie activiteiten doordat ze op meerdere plekken getoond worden en websites krijgen interessante informatie afgestemd op de doel­groep van de site, volledig in de vormgeving van de site. Mocht je ook interesse hebben in de mogelijkheden van Rkactiviteiten, stuur maar een email. Het kost je niks!

Interview op Radio Maria

24 februari 2010 - 10.45 uur
Woensdag 24 februari 2010 waren wij, Wim Koopman en mijn vrouw Yvonne Koopman-Snep bij Radio Maria voor een interview over Rkactiviteiten.nl!

Hoor mij stuntelen voor de microfoon bij Radio Maria op vragen over de achtergronden van Rkactiviteiten. Natuurlijk werd ik bijgestaan door mijn vrouw, want Rkactiviteiten is toch een coproductie!

Tabjes Tridentijns en RockSolid

15 januari 2010 - 15.45 uur
De twee tabjes Byzantijns en Reis zijn vervangen door de tabjes Tridentijns en RockSolid. Met de tabjes aan de bovenkant van de pagina willen we de aandacht vestigen op een speciale verzameling activiteiten.

Tabjes De tabjes zijn eigenlijk voorkeuzetoetsen waarmee snel een selectie kan worden opgeroepen. Bijvoorbeeld het tabje Jongeren selecteert activiteiten in elke periode met doelgroep Jeugd en Jongeren.

Uitzonderingen zijn het meest linkse tabje toevoegen dat het toevoegformulier toont in een nieuw venster en het meest rechtse tabje organisaties dat het organisatie-overzicht toont met doorklikmogelijkheid naar hun activiteiten.

Subpagina Roeping

2 december 2009 - 11.05 uur
Rkactiviteiten.nl heeft in het kader van het Jaar van de Priester een webpagina opgezet met activiteiten die op roeping betrekking hebben: www.rkactiviteiten.nl/roeping

Roeping Tussen de ruim 1200 activiteiten op de kalender zitten diverse roepingenweekends, oriëntiedagen en roepingenreizen die nu een eigen themapagina hebben gekregen. Diverse websites geven informatie over roeping en geplande activiteiten van de eigen organisatie, een overzicht ontbrak. Nu staan (bijna) alle katholieke activiteiten rond roeping netjes op een rij.

Dit nieuwe initiatief biedt organisaties de gelegenheid hun activiteiten rond roeping kenbaar te maken en mensen die zich op roeping oriënteren een mooi overzicht van het aanbod.

Rkactiviteiten.nl op de KJD

8 november 2009 - 23.55 uur
Natuurlijk ontbrak Rkactiviteiten niet op de 32e Katholieke Jongerendag in de Maaspoort in 's-Hertogenbosch. We zijn dan niet meer zo piepjong, we mochten toch naar binnen. Speciaal voor de gelegenheid hadden we 2500 visitekaartjes laten drukken!

Visitekaartje - KJD Met prikkelende slogans ‘Weet je niks te doen?’, ‘Ga je oefenen voor hangjongere?’ en ‘Vroeg naar bed vanavond?’ zijn velen attent gemaakt op het ruime aanbod activiteiten voor jongeren op Rkactiviteiten.nl!

Hoewel Rkactiviteiten geen eigen stand had, waren organisaties graag bereid een eikenhouten blokje met 50 kaartjes in hun stand te zetten, temeer omdat ze zodoende ook reclame maken voor hun eigen activiteiten!

Met een flinke bundel flyers, folders en snuisterijen zijn we weer huiswaarts getogen... alweer bijna 50 activiteiten toegevoegd en morgen nog meer!

Rkactiviteiten.nl op Radio Maria

26 oktober 2009 - 23.55 uur
Radio Maria biedt iedere maandag om 16.00 uur (herhaald om 23.00 uur) een programma met de naam ‘Van Harte Katholiek’ waarin een aantal tips wordt gegeven voor activiteiten in de komende week. Hierbij wordt onder andere geput uit de verzameling van Rkactiviteiten.nl

Radio Maria Regelmatig onderbroken door stemmige muziek passeren diverse activiteiten de revue. Een beknopte omschrijving van de activiteit en een telefoonnummer, emailadres en/of website waar meer informatie te vinden is, wordt vermeld.

Niet alleen op de website www.rkactiviteiten.nl en diverse websites die de agenda hebben geïntegreerd, ook op de radio komen de activiteiten op Rkactiviteiten.nl aan bod!

Rkactiviteiten helpt clubs zonder website

20 oktober 2009 - 23.45 uur
Bijna niet meer voor te stellen, maar er zijn nog steeds clubs die zich (nog) niet presenteren op internet. Rkactiviteiten.nl biedt uitkomst!

Kinderen bidden voor kinderen Mothers Prayers
Tienergroep Den Bosch Tienergroep Chemin Neuf
Door het opzetten van een eenvoudige pagina met informatie over de organisatie en een lijst met activiteiten, die natuurlijk rechtstreeks uit de database komt, helpt Rkactiviteiten.nl organisaties zich te presenteren op het web.

Een paar pagina's zijn al opgezet, meer kunnen volgen. In Den Bosch bidden kinderen vijf zaterdagen in de rozenkransmaand voor zieke kinderen in het ziekenhuis, in Oosterwijk en Den Bosch zijn tienergroepen actief en biddende moeders uit heel het land staan verzameld op een eigen pagina! Klik op de plaatjes!

Mocht je interesse hebben in een eigen pagina, aarzel niet om contact op te nemen! info@rkactiviteiten.nl

Schoolvakanties toegevoegd

10 oktober 2009 - 15.29 uur
Omdat het toch nog wel eens van pas kan komen, staan nu ook de geplande schoolvakanties op Rkactiviteiten.nl

Schoolvakanties De schoolvakanties worden door het ministerie van OCW vastgesteld. De data van de zomervakanties zijn verplicht. Voor de overige vakanties geeft het ministerie van OCW slechts adviesdata aan. Scholen mogen hier dus van afwijken. Het ministerie adviseert om bij de school na te gaan op welke dagen deze gesloten is in verband met vakantie.

Hiervoor is een nieuwe categorie in het leven geroepen met de voorspelbare naam ‘schoolvakantie’. Een overzicht van alle schoolvakanties van schooljaar 2009/2010 & 2010/2011 krijg je dus met de URL:

www.rkactiviteiten.nl/index.php?selper=18&selcat=schoolvakantie

Dit is natuurlijk met name handig wanneer je weer een nieuw (half)jaarprogramma moet samenstellen. Overigens staan ook speciale dagen als moeder/vaderdag, hemelvaartsdag, Pasen/Pinksteren, Advent, etcetera op de kalender!

Interactief

26 september 2009 - 10.13 uur
Of je nou Twitter, Digg, Facebook, Del.icio.us of NuJij gebruikt, Rkactiviteiten.nl maakt het nu wel heel gemakkelijk over een activiteit te twitteren of een event in je netwerk te bespreken!

Interactief In de rechter kolom, bovenaan of onder het organisatieblok zijn een paar icoontjes toegevoegd.

Wat gebeurt er als ik daarop klik?
Probeer het maar! Wanneer je bijvoorbeeld op het Twitter-icoontje klikt, krijg je een nieuw browserscherm (of nieuw tabje - afhankelijk van de browser die je gebruikt) met de Twitter-website. Na het inloggen (indien je nog niet ingelogd was) staat een tweet klaar met de titel van de activiteit en de bijbehorende link. (Twitter maakt er automatisch een verkorte link van) Natuurlijk kun je je eigen opmerking toevoegen, de titel aanpassen en/of een @ geadresseerde toevoegen! Druk op de Update-knop en je hebt een tweet de wereld ingestuurd met een link naar de activiteit op Rkactiviteiten.nl. Zo zal bij ieder icoontje een vergelijkbare actie optreden.

Bespreek de activiteiten met je netwerk, nodig vrienden uit, maak een carpoolafspraak... de sky is the limit!

Still growing strong!

22 september 2009 - 13.28 uur
Van alle kanten komen aankondigingen op ons af! Het kost veel moeite, maar we proberen ze allemaal zo zorgvuldig mogelijk te verwerken!

Still growing strong! Momentopname
  • Totaal 1323 toekomstige activiteiten
  • 401 jongerenactiviteiten
  • 134 activiteiten in de komende 7 dagen
  • 79 organisaties
De uitdaging is nu de database zo goed gevuld te houden. Laat de aankondigingen maar komen via ons formulier!

Natuurlijk zijn we er nog meer bij gebaat wanneer organisaties met een eigen toegangscode hun activiteiten direct plaatsen! Informeer naar de mogelijkheden

Nieuwe categorie exposities

12 september 2009 - 20.33 uur
Omdat exposities vaak maanden duren, blijven ze erg lang bovenin de lijst staan. Voortschrijdend inzicht heeft ons nu aangezet de exposities uit de categorie cultuur te halen en een eigen categorie expositie te geven. Deze worden nu standaard niet getoond, maar alleen wanneer gekozen wordt voor categorie expositie.

Nieuwe categorie xposities Omdat de exposities nu een eigen categorie hebben gekregen, kunnen de activiteiten van categorie cultuur standaard weer wel getoond worden. Bijvoorbeeld de Passiespelen in Tegelen zitten nu weer netjes in het overzicht!

Natuurlijk is een expositie (meestal) ook cultuur, maar bij het indelen houden we de richtlijn aan dat de meest specifieke categorie gekozen wordt. Zo wordt een orgelconcert ingedeeld onder categorie muziek terwijl dat toch ook cultuur is.

We hopen hiermee onze kalender weer wat praktischer te hebben gemaakt. De redactie houdt zich altijd aanbevolen voor suggesties.

Mobiele versie

7 september 2009 - 11.30 uur
Speciaal voor de bezige katholieken die altijd maar onderweg zijn is er nu ook een mobiele versie van Rkactiviteiten.nl

Mobiele versie Rkactiviteiten.nl Bovenin wordt een beknopt maandoverzicht gegeven waarmee snel een bepaalde dag kan worden geselecteerd. Springen naar de vorige en volgende maand is voorzien middels de « en » knopjes links en rechts naast de naam van de maand.

Daaronder verschijnen de activiteiten van die dag. Natuurlijk zijn de activiteiten ook aanklikbaar zodat toch alle details kunnen worden bekeken.

De mobiele versie heeft als adres:

www.rkactiviteiten.nl/pda.php

...maar staat ook als link in de rechter bovenbalk.

Wij houden ons aanbevolen voor je suggesties!

Overzicht van organisaties

4 september 2009 - 01.00 uur
Overzicht van organisaties Een handig overzicht van organisaties is toegevoegd aan Rkactiviteiten.nl. Je vindt het overzicht achter het meest rechtse tabje helemaal bovenaan de pagina.

Alle logo's van organisaties op een rijtje die aangeklikt alle activiteiten van die organisatie te voorschijn toveren.

Weet je niet waar het logo voor staat? Blijf even met je muis erboven hangen en de naam verschijnt.

Staan de activiteiten van jouw organisatie er niet bij? Geef ze door via het toevoegformulier!

Meer dan 1000 activiteiten!

30 augustus 2009 - 15.00 uur
Heb je ook wel eens last van een te volle agenda?
Nou, wij niet!


Vandaag kwam Rkactiviteiten.nl voorbij de mijlpaal van 1000 toekomstige activiteiten!!!

Meer dan 1000 toekomstige activiteiten Er is niets zo bemoedigend als het bereiken van zo'n mijlpaal én het ontdekken dat er zo ongelofelijk veel gebeurt in katholiek Nederland en Vlaanderen. Tegelijkertijd kom je erachter dat niet elke website even goed bijgehouden wordt...

Helaas lijkt het bijhouden van de kalender op het vechten tegen de bierkaai ~ je wordt steeds weer ingehaald door de tijd en iedere avond, klokslag middernacht, verdwijnen er weer enkele activiteiten uit de lijst. Daarom zijn we steeds weer op zoek naar nieuwe activiteiten! Gebruik het toevoegformulier om nieuwe activiteiten te melden.

Nieuwe functionaliteit

26 augustus 2009 - 23.30 uur
Vandaag is een nieuwe knop toegevoegd aan Rkactiviteiten.nl: Voeg toe aan mijn agenda.

Voeg toe aan Agenda Met een simpele druk op de knop kunnen nu activiteiten worden toegevoegd aan je eigen agenda op de computer, bijvoorbeeld Outlook. Een bestandje met de informatie over de activiteit wordt naar je computer gestuurd en kan rechtstreeks ingelezen worden in je agenda. Dat bespaart weer wat knip-en-plakwerk!

Op een Windows-machine verschijnt een dialoog die vraagt of het bestandje direct moet worden geopend in Outlook of opgeslagen. Als je kiest voor direct openen in Outlook, verschijnt vervolgens een Outlook dialoog met de informatie en in de knoppenbalk de optie Accepteren. Als je de knop Accepteren klikt, staat de activiteit in de Outlook agenda!

Notabene
De functie is nog bèta. Dat houdt in dat het wel uitvoerig is getest, maar dat het mogelijk toch nog niet op alle machines vlekkeloos functioneert. We houden ons aanbevolen om je ervaring met deze functie te vernemen!

De functie is te vinden in de rechter kolom, eventueel onder het organisatie-blokje.
  • Als zowel begin- als eindtijd van de activiteit zijn ingegeven, wordt de activiteit met begin- en eindtijd doorgegeven.
  • Als alleen de begintijd is ingegeven, wordt de activiteit met ingegeven begintijd en eindtijd één uur later doorgegeven.
  • Als noch begin- noch eindtijd zijn ingegeven, wordt een afspraak voor de hele dag doorgegeven (Outlook).

Update
Outlook 2007 schijnt te denken dat je zelf de organisator bent van de activiteit waardoor de informatie niet in de Agenda terechtkomt... work in progress...

Lancering

12 augustus 2009 - 23.30 uur
Vandaag is de nieuwe website www.rkactiviteiten.nl gelanceerd. Doel is het verzorgen van het meest complete overzicht van activiteiten voor katholiek (maar niet uitzonderlijk katholiek) Nederland en Vlaanderen, zo zorgvuldig mogelijk verwerkt en zo praktisch mogelijk in gebruik.

Lancering Daarbij biedt rkactiviteiten.nl uitgebreide mogelijkheden de kalender te integreren in andere websites, door middel van een iframe, een javascript of xml. Hierbij wordt geen reclame getoond, ook niet als men doorklikt naar de details van een activiteit.

De website rkactiviteiten.nl en het integreren van de kalender in andere sites is en blijft volledig gratis!

De website rkactiviteiten.nl is volledig onafhankelijk. De technische uitvoering en inhoudelijke verzorging is in handen van iMoose.

Toekomst
De website rkactiviteiten.nl gaat in de toekomst de functionaliteit uitbreiden. Tevens zullen we zoveel mogelijk organisaties uitnodigen hun gegevens in te voeren en zo mogelijk de kalender te integreren.
Houdt deze site in de gaten!

Wim Koopman, iMoose

Vorige blog bijdragen


Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl