Vandaag is vrijdag 19 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 28 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-28
begintijd19:30 uur
 titelDiaconale Werkavond
beschrijving

Maandag 28 oktober organiseert de Commissie Diaconie Zuidwest van het Vicariaat Friesland-Noordoostpolder in Sint-Nicolaasga de 26e Diaconale Werkavond. Tijdens de vorige Diaconale Werkavond borrelden aan de hand van de encycliek ‘Laudato Si’ veel ideeën op over duurzaamheid en rechtvaardigheid. Ook riep de bijeenkomst een gevoel van urgentie op om nu stappen te zetten voor de aarde en de medemens. Deze werkavond zet in op praktische ideeën en actie om dicht bij huis, in de parochie en (dorps)gemeenschap in actie te komen.

Marjolein Tiemans (Groen Geloven) maakt met behulp van een pubquiz duidelijk hoe onze ecologische voetafdruk eruit ziet en reikt ideeën aan om deze te verkleinen. Ook de parochie kan stappen zetten, bijvoorbeeld door een Groene Kerk te worden. Uw eigen mondiale voetafdruk kunt u thuis meten op www.duurzaamheidinactie.nl en de resultaten kunt u meenemen naar de bijeenkomst.

Lucie Gelderblom (Netwerk Duurzame Dorpen) laat zien dat er in de regio al diverse initiatieven zijn op het gebied van onder andere energie, voedsel en afval waarbij aangesloten kan worden.

De bedoeling is dat u naar huis gaat met concrete suggesties om samen met anderen duurzame stappen te zetten. Want een ding staat vast: het is urgent..!  Van harte welkom op deze Diaconale Werkavond!

Aanvangstijd
19.30 uur (zaal open v.a. 19.00 uur)

Locatie
Zalencentrum St. Nyk, Van Hardenbroekstraat 3, Sint Nicolaasga

Aanmelding
Verplichte aanmelding vóór 23 oktober bij:

info

www.bisdomgl.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieZalencentrum St. Nyk, Baron van Hardenbroekstraat 3
plaatsSint Nicolaasga (Friesland)
postcode85
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl