Vandaag is vrijdag 19 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneerdonderdag 29 oktober t/m zondag 1 november 2020    Evangelie van 2020-10-29
begintijd17:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelMannenretraite
beschrijving

Een stilte-retraite met gebed, lezingen en biechtgelegenheid. speciaal voor mannen. Inleider is kapelaan Luc Simons.

Thema: Ik ben gekomen, opdat zij leven zouden bezitten en wel in overvloed. (Joh. 10, 10)

De mens is door God geschapen voor het geluk en de volmaaktheid. We verlangen naar groei en ontwikkeling, geestelijk gezien, zoals ook ons lichaam van nature groeit naar een volheid, een volwassenheid. Met name het hart, het innerlijk van de mens, is gemaakt om naar een volheid te groeien, intellectueel en moreel.

Wij leven in een tijd en omgeving waar, materieel gezien, een grote overvloed is. Er bestaat mogelijk geen andere tijd, waarin zoveel mensen in zo’n grote materiele rijkdom kunnen leven als nu in onze streken. Tegelijk is er veel geestelijke armoede en ervaren velen dat ook zo. Uitgaande van onze eigen armoede openen we onszelf voor de bronnen waar Christus’ volheid te vinden is en ook hoe we die kunnen bereiken, in stand houden én delen met anderen, om daarna gevuld weer uit te gaan naar degenen die ons dierbaar zijn … of misschien ook (nog) niet.

Een retraite in stilte, met inleidingen tot gebed, maar ook de mogelijkheid tot biecht of gesprek met de priester.

info

Markus van der Vlugt
retraitevoorvaders@gmail.com
retraitevoormannen.jouwweb.nl

locatieBezinningshuis Regina Carmeli, Kollenberg 2
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl