Vandaag is vrijdag 1 december  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 29 t/m zondag 31 oktober 2021    Evangelie van 2021-10-29
 titelKloosterweekend bij de franciscanen
beschrijving

De Kloosterweekenden bij de Franciscaanse Beweging zijn een voortzetting van het oriëntatiewerk dat ruim 40 jaar geleden door de kapucijnen is opgezet. Ongeveer 8 keer per jaar worden er introductieweekenden en weekenden met een bepaald verdiepingsthema georganiseerd.

Tijdens een kloosterweekend verblijf je in een franciscaans klooster en leef je mee op het ritme van de broeders of zusters. Tussen de gebeden en maaltijden door maak je onder begeleiding van twee personen kennis met, of verdiep je je verder in het leven van Franciscus en Clara van Assisi. Het ruime aanbod aan kloosterweekenden is verdeeld in introductie- en themaweekenden.

De Kloosterweekenden bij de Franciscaanse Beweging zijn een voortzetting van het oriëntatiewerk dat ruim 40 jaar geleden door de kapucijnen is opgezet. Ongeveer 8 keer per jaar worden er introductieweekenden en weekenden met een bepaald verdiepingsthema georganiseerd. In de kloosters heb je een eenvoudige eigen kamer met gezamenlijke douches en toiletten. Tijdens het weekend volg je samen met andere deelnemers een eigen verdiepingsprogramma terwijl je zoveel mogelijk in het ritme van het klooster meeleeft.

 • 8 t/m 10 oktober 2021
  broeders franciscanen in Megen
  thema: Kennismakingsweekend
 • 22 t/m 24 oktober 2021
  zusters clarissen in Megen
  thema: Zoeken naar God
 • 29 t/m 31 oktober 2021
  broeders franciscanen in Megen
  thema: Verbondenheid ervaren
 • 19 t/m 21 november 2021
  zusters clarissen in Megen
  thema: Leven in Eenvoud

info

(06) 29 59 77 80
kloosterweekend.nl@gmail.com
franciscaansebeweging.nl/kloosterweekenden

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieMinderbroedersklooster, Kloosterstraat 6
plaatsMegen (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl