Vandaag is maandag 4 december  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervanaf woensdag 27 oktober 2021    Evangelie van 2021-10-27
 titelExpositie Brabantse zaligen en heiligen
beschrijving

Je hebt heilige boontjes, schijnheilige gezichten en je kunt ergens heilig in geloven. Én, je hebt mensen die als heiligen worden beschouwd. Die zijn van alle tijden. Voor de een is klimaatvoorvechtster Greta Thunberg een heilige van deze tijd, of influencer Nikkie Tutorials of de gouden sportvrouw Sifan Hassan. Maar je hebt ook heiligen die verbonden zijn aan de eeuwenoude katholieke cultuur.

Dat zijn de meest oorspronkelijke heiligen. Het begrip heiligheid zoals we dat kennen hangt samen met deze vrouwen en mannen die heilig zijn verklaard vanwege een zeer bijzonder leven of door opvallende dingen die ze hebben gedaan. Brabant kent in totaal negen heiligen en drie personen die zijn zaligverklaard – dat is een voorstadium van heiligheid. Een van de Brabantse zaligen is Peerke Donders.

Op de tentoonstelling ‘Brabantse zaligen en heiligen’ in het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg wordt de handel en wandel van deze vrouwen verteld: wie waren ze?; wanneer leefden ze?; waarom worden ze als heiligen gezien?; en niet in de laatste plaats: wat betekenen ze nu nog voor ons? Op de expositie komen ze tot leven door middel mooie foto’s, verhelderende teksten en veel interessante voorwerpen.

‘Brabantse zaligen en heiligen’ is een cultureel verhaal en daarom voor iedereen interessant!

De teksten zijn geschreven door Paul Spapens en Esther Becx heeft de tentoonstelling samengesteld.

De expositie is te bezoeken in het Peerke Donders Paviljoen op de zondag- en woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur. In principe loopt de expositie Brabantse Zaligen en Heiligen tot en met 19 juni 2022.

We houden natuurlijk wel de regels in de gaten, dus wijzigingen, bijvoorbeeld naar aanleiding van de Corona ontwikkelingen, voorbehouden.

info

www.peerkedonders.nl/brabantse-zaligen-en-heiligen

locatieHeiligdom Peerke Donders, Pater Dondersstraat 18
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl