Vandaag is zondag 25 februari  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 4 september 2022    Evangelie van 2022-09-04
 titelZaligverklaring paus Johannes Paulus I
beschrijving

Paus Franciscus zal op zondag 4 september 2022 in Vaticaanstad paus Johannes Paulus I zalig verklaren. Daarmee maakt hij het officieel mogelijk om hem te vereren in de bisdommen waar hij heeft gewoond, inclusief het Vaticaan.

Het conclaaf dat paus Johannes Paulus I met grote marge koos was de kortste van de twintigste eeuw. Na vier rondes kwam er reeds witte rook uit het schoorsteentje van de Sixtijnse kapel. Albino Luciani was gekozen tot paus.

Zijn pontificaat duurde slechts 33 dagen van 26 augustus 1978 tot 28 september 1978.

(foto: Patxim)

info

www.vatican.va

locatie
plaatsVaticaanstad (Vaticaanstad)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl