Vandaag is zondag 23 juni  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf donderdag 27 oktober 2022    Evangelie van 2022-10-27
begintijd19:30 uur
 titelCursus - Samen in Stilte
beschrijving

Op het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo wordt vanaf 27 oktober 2022 een cursus Samen in stilte gehouden.

Monniken in de Orde van de Kartuizers, die het grootste gedeelte van de dag in gebed doorbrengen, hebben doorgaans zo’n zeven jaar nodig om tot stilte te komen. Het is daarom niet vreemd dat het voor de gemiddelde westerse, wereldse mens niet makkelijk is om vanuit het jachtige dagelijks leven over te schakelen naar innerlijke stilte. Voor langere tijd in stilte verblijven is voor veel mensen lastig. De meesten van ons kunnen het Onze Vader en het Weesgegroet of de Rozenkrans bidden. Maar hoe kun je nou voorbij de woorden in een diepere stilte komen? In het Nieuwe Testament lezen we keer op keer dat Jezus zich terugtrok om te bidden en met Zijn Vader te spreken. De Traditie van de Kerk en de Christelijke mystiek geeft ons vele handvatten die ons kunnen helpen om stil te worden, zodat we in die stilte thuis kunnen komen bij God.

In acht wekelijkse bijeenkomsten zullen we samen een aantal manieren van bidden verkennen. De bedoeling is vooral om te ervaren wat de verschillende vormen van bidden of mediteren voor u persoonlijk kunnen betekenen. Daarnaast is het vaak prettig om samen te bidden op een vast moment in de week. U bent van harte welkom!

De cursus zal worden gegeven door Elize Timmermans-Bleeker, lid van de Derde Orde van de Religieuze Familie van het Mensgeworden Woord, en plaatsvinden in het Gastenhuis van het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65 in Heiloo.

Data

 • donderdag 27 oktober
 • Donderdag 3 november
 • Donderdag 10 november
 • Donderdag 17 november
 • Donderdag 24 november
 • Donderdag 1 december
 • Donderdag 8 december
 • Donderdag 15 december

Steeds vanaf 19.30 uur

Details

 • Deelname is gratis.
 • Een bijdrage naar draagkracht voor het Heiligdom wordt op prijs gesteld.
 • U kunt zich opgeven bij het secretariaat

info

(072) 505 12 88
info@olvternood.nl
olvternood.nl/agenda/cursus-samen-in-stilte

locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl