Vandaag is vrijdag 19 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 10 september 2023    Evangelie van 2023-09-10
 titelZaligverklaring negen leden familie Ulma
beschrijving

De negen leden van de familie Ulma die in 1944 door de Duitse bezettingspolitie in Polen zijn vermoord, worden op 10 september zalig verklaard. Dat heeft paus Franciscus besloten, zoals het Oost-Poolse aartsbisdom Przemysl aankondigde. De boer Jozef Ulma, zijn vrouw Wiktoria, die zeven maanden zwanger was, en hun zes kinderen in de leeftijd van anderhalf tot acht jaar hadden op hun boerderij joden verborgen voor de Duitse bezetters en waren naar aanleiding daarvan gefusilleerd.

Het hoofd van de Vaticaanse autoriteit voor heiligverklaringen, curieus kardinaal Marcello Semeraro, zal de zaligverklaringsmis opdragen in de voormalige woonplaats van de Ulmas, het dorp Markowa, zo maakte het plaatselijke aartsbisdom bekend. In december erkende Franciscus het martelaarschap van het Ulma-stel en hun zeven kinderen. Niets stond een zaligverklaring in de weg.

(bron: katholisch.de)

info
locatie
plaatsMarkowa (Polen)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl