Vandaag is vrijdag 19 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 24 oktober 2023    Evangelie van 2023-10-24
begintijd20:00 uur
 titelDe spiritualiteit van Ignatius van Loyola
beschrijving

Ignalitus van Loyola (1491-1556) was een adellijk kind van zijn tijd: druk met zijn carrière en maatschappelijke positie. Dat veranderde toen hij in een veldslag verwond raakte. Hij belandde in een persoonlijke en geestelijke crisis. Het bracht hem ertoe zijn leven radicaal om te gooien en te wijden aan studie en gebed. Hij stichtte een nieuwe geestelijke orde, de Sociëteit van Jezus, ook wel jezuïeten, gericht op ‘spirituele vernieuwing, het zuiveren van de ziel, het corrigeren van dogmatische onkunde en het uitbannen van zonde en bijgeloof’. In de eeuwen erna stichten jezuïeten vele universiteiten en colleges. Onze huidige paus Franciscus is lid van zijn orde, als eerste in de pauselijke geschiedenis.

Wat betekent de ignatiaanse spiritualiteit voor de gelovige vandaag? Pater Ward Biemans is jezuïet in Amsterdam en neemt ons mee in de geestelijke wijsheid van Ignatius van Loyola.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl