Vandaag is vrijdag 19 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Sant Egidio

Sant Egidio

Website E-mail

Nederland
Waterlooplein 205
1011 PG  Amsterdam

(020) 233 15 22

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
twitter.com/santegidioadam
facebook.com/santegidio.nl

België
03 / 229 04 10
info@santegidio.be
www.santegidio.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 10 t/m dinsdag 12 september 2023    Evangelie van 2023-09-10
 titelConferentie - Durf vrede aan
beschrijving

Van 10 tot 12 september 2023 vindt in Berlijn de internationale ontmoeting van religies en culturen in dialoog plaats onder de titel ‘Durf vrede aan’.

Het is de 37e editie, georganiseerd door de Gemeenschap van Sant’Egidio sinds de historische Dag van Gebed voor de Vrede van de wereldreligies die Johannes Paulus II in 1986 organiseerde. Sindsdien is Sant’Egidio ingegaan op de uitnodiging van de paus om ‘de geest van Assisi te blijven leven’ door elk jaar een internationale bijeenkomst te presenteren, in het teken van de dialoog en het opbouwen van een netwerk van vriendschappen tussen vertegenwoordigers van verschillende religies en culturen: een beweging voor vrede en verzoening die in de loop der jaren is gegroeid en actief is in vele landen over de hele wereld.

De conferentie, waarvan de urgentie in deze tijd van oorlog sterk voelbaar is, wordt bijgewoond door vooraanstaande personen uit de wereld van religies, instituties en maatschappelijk middenveld.

info

www.santegidio.org

organisatieSant Egidio
locatie
plaatsBerlijn (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl