Vandaag is zondag 25 februari  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 1 t/m dinsdag 5 september 2023    Evangelie van 2023-09-01
 titelBisdombedevaart Banneux
beschrijving

Bisdom Den Bosch heeft in 2023 en 2024 weer bedevaarten gepland naar het Belgische Banneux.

  • 1 t/m 5 september 2023
  • 30 augustus t/m 3 september 2024

Globaal programma

Eerste dag
Op de heenreis, verzamelen alle gasten en vrijwilligers zich op diverse opstapplaatsen en reizen per bus naar een centrale verzamelpunt, waar een lunchstop is. Men nuttigt er een broodmaaltijd. Daarna vervolgt de reis naar Banneux waar men in de namiddag aankomt.

Tweede dag
In de ochtend is er een kruisweg, de dagelijkse ziekenzegening is om 15.00 uur.
’s avonds is er een kaarsenprocessie, welke in de grote kerk eindigt met een Mariahulde.

Derde dag
Er vindt een internationale Eucharistieviering plaats waarbij veelal een (hulp)bisschop aanwezig is.

Vierde dag
’s-Morgens is er een boeteviering waarbij gelegenheid is om te biechten. Verder is het een rustige dag. De gasten hebben veel vrije tijd om te gaan wandelen, winkelen etc. ’s Middags wordt het triduüm afgesloten met de handoplegging. ’s Avonds is er een “bonte avond” met een loterij.

Vijfde dag
De terugreis: In de ochtend vertrekken we naar Nederland. Onderweg krijgt u een lunch aangeboden en daarna wordt u teruggebracht naar de plaats waar u de eerste dag bent opgestapt.

info

(06) 44 24 88 10
w.verhoeven2@chello.nl

locatie
plaatsBanneux (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl