Vandaag is zondag 25 februari  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 28 oktober 2023    Evangelie van 2023-10-28
begintijd15:00 uur
 titelRondleiding kerkhof Sint Pieter op de Berg
beschrijving

In het weekend voor Allerzielen organiseert de kerkhofcommissie twee rondleidingen van ongeveer een uur, en wel op:

  • zaterdag, 28 oktober om 15.00 uur, en
  • zondag, 29 oktober na de Heilige mis om ca 11.30 uur.

U bent allen van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Kerkhof Sint Pieter op de Berg
Onze Parochiefederatie heeft een prachtig gelegen, mooi en oud kerkhof. Het is een plaats van verdriet, maar ook van troost en liefdevolle herinneringen. En het is een plaats waar de historie van onze gemeenschap samenkomt.

Onze Parochiefederatie heeft een honderdtal oudere graven, met een historische, monumentale en/of grote symbolische waarde, geadopteerd. Deze graven worden nu onderhouden en kunnen opnieuw uitgegeven worden als graf. Op deze manier blijven deze monumenten behouden en kunnen ze als het ware een “tweede leven” krijgen.

We gaan ook nog meer van “grijs” naar “groen” middels de continue aanplant van bomen en struiken. Ook het afgelopen seizoen zijn er weer een tiental bomen en rododendrons aangeplant.

Overigens bestaat de mogelijkheid van een meer natuurlijke manier van een urnengraf. Rond de recent aangeplante bomen kunnen graven worden uitgegeven voor afbreekbare urnen. De bomen nemen de mineralen uit het as op en zo komen deze terug in de natuurlijke kringloop. Zie het als een herdenkingsboom.

info

(043) 321 46 94
info@olv-sintpieter.nl
www.olv-sintpieter.nl

locatieBegraafplaats Sint-Pieter, Schutterijweg 51
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl