Vandaag is zondag 25 februari  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 28 oktober 2023    Evangelie van 2023-10-28
begintijd11:00 uur
 titel100 Jaar kapel Peerke Donders
beschrijving

Op zaterdag 28 oktober is het 100 jaar geleden dat de kapel bij het geboortehuisje van Peerke Donders is ingezegend. Dat vieren we graag met U.

Vrijdag 27 oktober
14.30 uur Heilige Mis in de Peerke Donders Kapel, ter gelegenheid van de geboortedag van Peerke Donders. Voorganger : Pater Henk Erinkveld C.S.S.R met diaken Geert Eijsbouts van de parochie Peerke Donders van ’t Goirke en wellicht ook een vertegenwoordiger vanuit de Norbertijnenparochie Heikant Quirijnstok. Iedereen welkom.

Zaterdag 28 oktober
11.00 uur Heilige Mis in de Peerke Donders Kapel (het enige ‘Surinaamse’ gebouw in Nederland, gebouwd door architect Jos Donders) ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de kapel, voorgangers Pater Henk Erinkveld C.S.S.R en een aantal internationale Redemptoristen. Iedereen welkom!

Vanaf 13.00 uur rondleidingen in drie talen: Nederlands, Engels en Duits

15.00 uur: Componist Harry Swinkels en Gemengd Koor de Bron brengen liederen uit de Missa Petrus Donders ten gehore plus zijn twee Tilburgse Peerke liederen.

info

www.peerkedonders.nl

locatieKapel van Peerke Donders
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl